Compleet Middeleeuws erf gevonden in Weert

In Weert zijn bij werkzaamheden aan een infiltratiebuffer bewoningssporen uit de Volle Middeleeuwen aangetroffen. Het gaat om de resten van één of twee middeleeuwse erven, de contouren van binnen- en buitenwanden en een waterput. Eveneens zijn er diverse bewoningsresten, zoals gebruiksaardewerk en metalen voorwerpen aangetroffen. De opgraving wordt uitgevoerd door het archeologisch onderzoeksburo VUhbs uit Amsterdam.

Waardevol
Vanochtend is men begonnen met het graven van proefsleuven. Al snel kwamen de archeologische vondsten aan het licht. Bijzonder is dat de Middeleeuwse vondst nagenoeg ongeschonden is. Ook is de opgraving waardevol omdat in dit gebied nog nauwelijks archeologisch onderzoek heeft plaatsgevonden. Er was dus weinig bekend van dit gebied. Hoewel er vermoedens waren over de woningen en erven in dit gebied, ontbrak tot nu toe het bewijs. Het perceel waar wordt gegraven, is ongeveer 1200 m2.

Kijkmoment
Vanmiddag is om 14.00 uur een kijkmiddag georganiseerd waarbij meer informatie zal worden gegeven over de aangetroffen sporen. Ook amateurarcheologen zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Vanwege veiligheidsredenen en het graven met machines zijn delen van het opgravingsterrein afgezet. Het terrein bevindt zich op de hoek St. Maartenslaan/Van Bommelstraat in Weert.

The following two tabs change content below.

Caspar Steinebach

Caspar Steinebach (Leiden, 1984) woont in Utrecht. Hij studeerde journalistiek in Zwolle en archeologie in Amsterdam. Sinds 2013 is hij redacteur archeologie bij de Erfgoedstem. Voor TGV Teksten en Presentaties in Leiden deed hij onderzoek naar de beeldvorming van Nederlandse archeologie in de media. In 2014 richtte hij, CultureRoad op, dat zich bezig houdt met culturele producties.

Laatste berichten van Caspar Steinebach (toon alles)