Lid van de Monumentencommissie

Locatie
Gemeente Nuenen

Datum/Tijd
• 08 april 2014 - 30 april 2014 van Hele dag


nuenen

Organisatie: Gemeente Nuenen
Functie:Lid van de Monumentencommissie
Plaats:Nuenen
Omvang: 4 tot 6 per/jaar 1 meeting
Sluitingsdatum: 01/05/2014

In de gemeente Nuenen werkt het college met een onafhankelijke monumentencommissie. In verband met het vertrek een van de leden zijn wij per 1 mei 2014 op zoek naar:

Leden voor de monumentencommissie (m/v)

Algemeen
De afdeling Ontwikkeling en Handhaving heeft als missie:
“Zorg dragen voor een prettige leefomgeving en adequate voorzieningen”.
De afdeling houdt zich bezig met het voorbereiden en uitvoeren van beleid op het gebied van volkshuisvesting, ruimtelijke ordening, erfgoed, milieu, veiligheid, vervoer en bouw- en woningtoezicht.

De gemeentelijke monumentencommissie bestaat uit zes leden waaronder de (onafhankelijke) voorzitter.

Taken van de commissie
De commissie heeft tot taak het college van burgemeester en wethouders op verzoek of eigen beweging te adviseren over de toepassing van de erfgoedverordening in het bijzonder en voorts over aangelegenheden die van belang zijn voor de behartiging van de zorg om monumenten, archeologie en cultuurlandschap.

Wat ga je doen?
Als lid van de Monumentencommissie breng je advies uit aan burgemeester en wethouders op het gebied van erfgoedbeleid en monumentenzorg. Dit vanuit een professionele achtergrond op het gebied van erfgoed.
De Monumentencommissie komt per jaar ongeveer 4 tot 6 keer bij elkaar op een dinsdagmiddag.
Functie-eisen

Wat is je achtergrond?
Je hebt een relevante opleiding en je hebt een aantoonbare basiskennis (steden)bouwkunde en monumentenzorg. Daarnaast heb je kennis of ervaring op het gebied van kunst- en bouwgeschiedenis of archeologie. Kennis van de regionale historie is een pre. Je kent de beroepspraktijk, communiceert goed en bent bereid je te verdiepen in het ruimtelijke beleid van Nuenen. Goede kennis van het dorp is onontbeerlijk.
Daarnaast beschik je over de nodige overtuigingskracht. Je bent niet persoonlijk of professioneel betrokken bij de te beoordelen plannen.

Bedrijfsprofiel
Durf jij de uitdaging aan?
De gemeente Nuenen c.a. staat voor de uitdaging om cultuur en natuur in harmonie te brengen. Het ondernemend vermogen van de gemeente Nuenen schuilt in de kennis, kunde en passie van de medewerkers. Daarbij streven we naar een hoogwaardige dienstverlening. Klantgericht en resultaatgericht werken staan hierbij centraal.

Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden we je?
Verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een informele organisatie die hoge eisen aan je stelt. De vergoeding bedraagt € 117,50 bruto per bijeenkomst. Daarnaast ontvang je een reiskostenvergoeding.

Contactgegevens
Heb je belangstelling?
Heb je affiniteit met en aantoonbare kennis van erfgoed? Kun je in teamverband functioneren? En wil je actief worden in de gemeentelijke monumentencommissie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met mevrouw Pauline Jansen (ambtelijk secretaris van de monumentencommissie) via telefoonnummer (040) 2631 644. Voor informatie over de procedure kun je terecht bij de heer Freddy Jolie (P&O-adviseur) via telefoonnummer (088) 1631 114.

Reageren op de functie Lid voor de monumentencommissie?
De Dienst Dommelvallei voert voor de gemeenten Geldrop-Mierlo, Nuenen c.a. en Son en Breugel taken uit op het gebied van Financiën, P&O en Informatievoorziening en Dienstverlening. Het cluster P&O ondersteunt deze gemeenten bij wervings- en selectieprocedures.

Als je belangstelling hebt voor deze vacature, laat dan je sollicitatiebrief met cv vóór 1 mei 2014 onder vermelding van de vacante functie achter via onze sollicitatiepagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.