Universitair Docent Cultuureducatie / Cultureel erfgoed aan de Open Universiteit

Locatie
RHC Groninger Archieven

Datum/Tijd
• 23 maart 2015 - 07 april 2015 van Hele dag


openuniversiteit-logo-

Organisatie: Open Universiteit
Functie: Universitair Docent Cultuureducatie / Cultureel erfgoed
Plaats: Heerlen
Omvang: 26,6 u p/w (0,7 fte)
Sluitingsdatum: 07/03/2014

Functiebeschrijving
Per 1 mei 2015 komt een tijdelijke vacature vrij van 0,7 fte voor een UD op het terrein van de Cultuureducatie (als onderdeel van het Meesterschapsteam Cultuureducatie; 0,5 fte) en Cultureel erfgoed (0,2 fte). Het meesterschapsteam maakt deel uit van het programma ‘Meesterschap in de vakdidactiek’ (onderdeel van het project Duurzame Geesteswetenschappen) waarmee de OU en 6 andere universiteiten een impuls geven aan de versterking van vakdidactiek in de Geesteswetenschappen in onderwijs en onderzoek
(vakdidactiekgw.nl/vakdidactisch-meesterschap). De te benoemen functionaris dient docenten en onderzoekers op het terrein van de cultuureducatie bij elkaar te brengen en plannen op te stellen met het oogmerk ‘cultuureducatie’ zichtbaarder te maken binnen de Nederlandse universitaire wereld. Als universitair docent Cultureel erfgoed draagt genoemde functionaris eveneens bij aan het onderwijs in de bachelor.

Functie-eisen
Wij zijn op zoek naar een gepromoveerd kunsthistoricus/historicus met aantoonbare specialisatie op het terrein van cultuureducatie/erfgoededucatie, met bewezen belangstelling voor vakdidactiek en ervaring met digitale media in het onderwijs. U kent de nationale culturele infrastructuur en participeert in een netwerk in de erfgoed- en kunstsector. U bent in staat om in teamverband te werken, beschikt over organisatorisch talent en hebt ervaring met projectmatig werken.
Daarnaast heeft u aantoonbare ervaring in het geven van universitair onderwijs op bachelor-niveau en bent u in staat bij te dragen aan het ontwikkelen van cursussen. U bent in bezit van de BKO (Basiskwalificatie Onderwijs) of hebt de bereidheid de nodige stappen te zetten tot het behalen ervan.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris
Het salaris voor deze functie wordt, afhankelijk van opleiding en ervaring, vastgesteld overeenkomstig schaal 11 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 4.551,= bruto per maand bij een volledig dienstverband.
De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder meer opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapsverlof.
Dienstverband: Tijdelijk, voor de duur van 2,5 jaar.

Organisatie
Open Universiteit
Online studeren overal in Nederland en Vlaanderen

De Open Universiteit (OU) is de universiteit voor deeltijdonderwijs waar studenten online studeren. Studenten van de OU combineren hun studie met andere activiteiten, veelal werk. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Studenten kunnen in deeltijd bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Aan de OU studeren ruim 17.000 studenten en werken 650 medewerkers. De OU heeft zestien vestigingen in Nederland, in elke provincie minstens één, en zes in België. De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.
De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma’s met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek en zo wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in onderzoek in de vakgebieden van de opleidingen, maar ook in profielonderzoek op het gebied van onderwijskunde en onderwijstechnologie.

Tevreden studenten en medewerkers
In de Nationale Studenten Enquête (NSE) scoort de OU al vijf jaren op rij de hoogste plaats van alle Nederlandse universiteiten: studenten van de OU zijn het meest tevreden over hun studie vergeleken met de studenten van de overige dertien universiteiten. Ook in de keuzegidsen worden de opleidingen hoog gewaardeerd. In de ranglijst van Topwerkgevers van 500+ organisaties voor jongeren tot 35 jaar staat de OU bovendien op de tweede plaats. Uit de Monitor@Work index blijkt dat jongere medewerkers positief zijn over de uitstekende hulpbronnen van de OU: afwisseling en variatie in het werk, regelmogelijkheden (autonomie) in het werk, leermogelijkheden en een goede werksfeer.

Afdeling

Faculteit Cultuur- en rechtswetenschappen
De faculteit Cultuur- en rechtswetenschappen (CenR) houdt zich bezig met wetenschappelijk onderwijs en onderzoek op het gebied van cultuurwetenschappen en rechtswetenschappen. In deze twee wetenschaps-gebieden biedt zij bachelor- en masteropleidingen.
De bachelor Algemene cultuurwetenschappen zit vol cultuur, om de wereld van onze studenten te verrijken en richt zich op geschiedenis, letterkunde, filosofie en kunstgeschiedenis. De bachelor Rechtsgeleerdheid richt zich op alle hoofdvakken van het recht: privaatrecht, staats- en bestuursrecht, strafrecht en internationaal & Europees recht.
In de masteropleidingen vindt verdieping plaats, waarbij studenten de richting van hun voorkeur kunnen volgen. Zo kan in de master Kunst- en cultuurwetenschappen worden gekozen voor cultuurgeschiedenis, kunst-geschiedenis, letterkunde of filosofie.
Studenten van de master Rechtsgeleerdheid krijgen beter inzicht in de inrichting, opbouw en kenmerkende elementen van het Nederlands recht en de invloed daarop van Europese en andere rechtsculturen.

OU-studenten zijn het meest tevreden over de opleidingen Rechtsgeleerdheid en Cultuurwetenschappen van alle studenten aan de Nederlandse universiteiten in deze studierichtingen: in de NSE 2014 scoren alle wo-bachelors en wo-masters van deze opleidingen de eerste plaats in hun studierichtingen.
Voor toegang tot de master biedt de faculteit schakelmogelijkheden aan. Ten slotte is het onderwijsaanbod aangevuld met een hbo-opleiding Rechten.
Binnen beide wetenschapsgebieden vindt onderzoek plaats in de onderwezen vakgebieden.

Additionele informatie
Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met prof. dr. Jaap van Marle, hoogleraar cultuurwetenschappen / coördinator onderwijs, e-mail: jaap.vanmarle@ou.nl.
Meer informatie over de Open Universiteit kunt u vinden op onze website: www.ou.nl.
Deze vacature wordt tegelijkertijd in- en extern bekend gemaakt. Reacties van externe kandidaten worden in behandeling genomen als gebleken is dat er geen geschikte interne kandidaat is.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.