Wie zijn wij?

De Erfgoedstemnieuwsbrief is in  2007 gestart als gezamenlijk initiatief van zes grote organisaties uit de erfgoedsector. Doel was de gezamenlijkheid in de sector te bevorderen, kennis te delen en de zichtbaarheid van de sector te vergroten. De nieuwsbrief was direct een succes. Gelijk met het groeien van het aantal abonnees (nu richting tienduizend), groeide ook het aantal organisaties dat dit sectorbrede initiatief wilde dragen. Van zes tot nu meer dan dertig, waaronder veel van de bekende en belangrijkste spelers uit onze sector.

Om de groei in goede banen te kunnen leiden opereert de Erfgoedstem sinds 2010 onder de vleugels van de Stichting ErfgoedLab (culturele ANBI). De Stichting is onder andere organisator van het jaarlijkse Nationaal Monumentencongres en heeft tot doel heeft nieuwe initiatieven in de erfgoedsector de mogelijkheid te geven om zich verder te ontwikkelen.

Sinds 2012 werkt de Erfgoedstem nauw samen met monumenten.nl. Daarmee is het bereik maar ook de kracht en stabiliteit van de nieuwsbrief verder versterkt.

Waarom steunen anderen de Erfgoedstem?

Met bijna tienduizend abonnees, een zeer actief twitteraccount en een uitgebreide website (elfduizend artikelen en twintigduizend unieke bezoekers per maand) houdt de Erfgoedstem onze sector op de kaart bij stakeholders en politiek.

De belangrijkste overwegingen van onze sponsors zijn dan ook:

  • De eigen organisatie beter zichtbaar maken en samen op de kaart,
  • Bijna 10.000 abonnees, het grootste erfgoednetwerk
  • Jaarlijkse netwerkbijeenkomst met alle collega sponsors (op speciale locatie)
  • Een heel effectief platform voor de verspreiding eigen persberichten
  • Uw logo wekelijks in de nieuwsbrief en naast alle 11.000 artikelen op de website erfgoed.nl

U er nog niet bij?

Als organisatie kunt de Erfgoedstem steunen. U maakt dan deel uit van deze sectorbrede samenwerking. Uw logo wordt een vast onderdeel van de nieuwsbrief en eens per jaar schuift u met alle andere ondersteuners tijdens onze netwerkborrel bij ons aan. Bovendien kunt u ons platform gebruiken in uw eigen communicatie-mix. Persberichten, agenda aankondigingen en vacaturemeldingen kunnen meeliften op het grote bereik onder de zeer specifieke doelgroep van De Erfgoedstem.

Maar bovenal helpt uw steun aan de erfgoedstem mee om de zichtbaarheid van onze sector te vergroten, kennis te delen en iedereen scherp te houden.

Bijdragen variëren van € 1000 tot € 5000 p/j. Neem voor de details contact op met stichting ErfgoedLab via contact@erfgoedlab.nl of telefonisch via de redactie van de Erfgoedstem, 020 5314236 / 06 16518094.
We hopen snel van u te horen.

U doet een gift aan een culturele ANBI

(bron: belastingdienst)
Doet u een gift aan 1 of meer culturele ANBI’s? Vanaf 2012 mag u, wanneer u uw aftrekpost berekent, uw gift verhogen met 25%. Per jaar is de verhoging maximaal € 1.250.

Doet u zowel een gewone gift als een periodieke gift aan een culturele ANBI? Ook dan is het bedrag van de verhoging maximaal € 1.250.

Lees meer over de verhoging bij: