Projectmedewerker Omgevingswet

  • Amsterdam
  • Solliciteren is gesloten

Erfgoedvereniging Heemschut

Erfgoedvereniging Heemschut bestaat sinds 1911 en zet zich dank zij 5000 leden als landelijke belangenvereniging in voor de bescherming en instandhouding van cultureel erfgoed in Nederland. Dat doen ze met een kleine staf en ruim 160 vrijwilligers, die actief zijn in 13 commissies en 3 werkgroepen.

Heemschut zoekt een enthousiaste medewerker die in staat is bruggen te bouwen tussen erfgoedvrijwilligers en lokale overheden.

Dat doe je door het delen van kennis en het organiseren van kennis en advies, ook op locatie. Je weet hoe belangenbehartiging werkt en je hebt een visie op hoe burgers hun gezamenlijk algemeen belang succesvol kunnen inbrengen bij de overheid.

Naast onze eigen erfgoedvrijwilligers zoek je de samenwerking en verbinding met vrijwilligersorganisaties, zoals de AWN (archeologie), lokale historische verenigingen, heemkundekringen en andere erfgoedpartners.

Je opleiding is belangrijk; aantoonbare motivatie, kennis en ervaring is belangrijker. Je gaat werken in een klein team op het landelijk bureau in Amsterdam, waarbij gedeeltelijk thuiswerken een optie is.

De functie betreft een part-time baan (20 uur per week). Aanstelling is in beginsel voor de periode van een jaar.

De sollicitatietermijn eindigt 24 december 2021.

Vereisten

– Een achtergrond qua opleiding en ervaring die aansluit op wat wij vragen
– Kennis van de Omgevingswet
– Ervaring met en gevoel voor vrijwilligerswerk
– Kennis van bestuurlijke en politieke processen bij lokale overheden
– Je kan zowel zelfstandig werken als samenwerken met anderen; vrijwilligers en professionals
– Een plezierige persoonlijkheid met enthousiasme en overtuigingskracht
– Passend in ons team

Wat ga je doen

In 2022 zetten we samen met de AWN (Nederlandse Archeologievereniging), de in 2021 gestarte cursus Omgevingswet voort. Deze wordt naar behoefte uit het veld georganiseerd voor vrijwilligers actief op het gebied van erfgoed en landschap. Jij bent namens Heemschut samen met de AWN verantwoordelijk voor de organisatie en de invulling van deze dagen.

Je bouwt met de deelnemers aan een netwerk waarop vrijwilligers kunnen terugvallen. Je zorgt voor regelmatig contact via nieuwsberichten en updates.

Je analyseert Omgevingsvisies van gemeenten, signaleert wanneer de processen rond inbreng en besluitvorming bij de diverse gemeenten plaats vinden en motiveert onze vrijwilligers een reactie te geven. Je adviseert en ondersteunt bij deze reacties en eventuele inspraak.

Je levert input voor

– het samenwerkingsverband samenvoorjeleefomgeving door het organiseren van input voor een wegwijzer erfgoed
– onze eigen externe communicatiemiddelen.
– De functie betreft een part-time baan (20 uur per week). Aanstelling is in beginsel voor de periode van een jaar.

Voor nadere informatie kan je contact opnemen met Karel Loeff, directeur, via loeff@heemschut.nl Reageren op deze advertentie kan tot 24 december 2021 via loeff@heemschut.nl.

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.