Deze site is 'Under Construction', nog even geduld
CC0
Stilleven met vruchten, noten en kaas, Beeld: Floris Claesz van Dijck

De teloorgang van de Nederlandse keuken (€)

Culinair historica Charlotte Kleyn duikt in de geschiedenis van ons eten. Deze week: huishoudscholen. “Huishoudscholen hebben de Nederlandse keuken verpest”, zei recensent Johannes van Dam keer op keer. Het is echter onmogelijk dat een complete keuken, afhankelijk van verschillende factoren, verandert is door een paar scholen. Bovendien: de huishoudbeweging was internationaal. Waarom zag men dan niet hetzelfde effect in België, Frankrijk, Duitsland en de VS?

Dit artikel van Trouw kan worden gelezen via Blendle.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.