Deze site is 'Under Construction', nog even geduld

Doe mee met de Open Monumenten Klassendag

Tijdens de Open Monumenten Klassendag bezoeken leerlingen van de bovenbouw van de basisschool (groepen 5, 6, 7, en/of 8) een monument. Dat kan op elk gewenst moment in het schooljaar, men is dus niet gebonden aan de ‘traditionele’ vrijdag voorafgaand aan het Open Monumentendag weekend.

Leerzaam én leuk
De Open Monumenten Klassendag is niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk! Elk monument heeft zijn eigen, bijzondere verhaal dat de leerlingen iets vertelt over de geschiedenis van hun eigen omgeving. Door in de buurt monumenten te bezoeken, komt die geschiedenis voor hen tot leven en raken ze vertrouwd met ons cultureel erfgoed. Scholen, leerlingen, de organiserende partij (zoals een lokaal comité Open Monumentendag in uw gemeente) én monumenteigenaren werken samen aan een geweldige dag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.