Erfgoed & Ambacht event

Het evenement Erfgoed & Ambacht is in het leven geroepen om monumenteigenaren en vakmensen met elkaar te verbinden om zo ons erfgoed in stand te houden. Dit wordt gedaan door het organiseren van een markt, lezingen en masterclasses. Dit jaar wordt het event gehouden in de Grote Kerk in Zwolle. 

De Grote kerk, ook wel het Academiehuis Zwolle genoemd, heeft een ingrijpende restauratie achter de rug. Op 19 januari 2023 vond de feestelijk heropening plaats. Naast de restauratie is het gebouw verduurzaamd met moderne technieken als vloerverwarming en zonnepanelen met behoud van de monumentale uitstraling. Tijdens het event hoort u hier alles over en ziet u welke bouwkundige historische ontdekkingen gedaan zijn. Alle disciplines, waar u als monumenteigenaar mee te maken kunt krijgen, zijn op het event aanwezig: verduurzaming, interieur, restauratie, onderhoud, financiering en verzekeren. Maak op deze dag kennis met de specialisten en vraag hen het hemd van het lijf. Of neem deel aan één of meerdere rondleidingen, stadswandelingen en masterclasses. 

Praktische informatie
Erfgoed & Ambacht vindt plaats op zaterdag 25 maart tussen 10.00 en 17.30 uur. De tijdstippen van de lezingen, rondleiding en masterclasses vindt u op de website

Een entreeticket kost €5,95 per persoon. U kunt ook een Passe-Partout kopen. Naast entree geniet u dan de gehele dag van gratis koffie/thee en krijgt u een heerlijke lunch aangeboden. Aanmelden kan vooraf via de website.

Erfgoedstemkorting
Bent u lezer van De Erfgoedstem? Dan krijgt u korting! Gebruik de code HHZW2023 bij de aankoop van uw tickets.