Floris Alkemade en Alex van den Doel spreken op Nationaal Monumentencongres 2022

Tijdens het Nationaal Monumentencongres op donderdag 3 november op Fort Voordorp in Groenekan zijn Floris Alkemade en Alex van den Doel te gast als sprekers.

Floris Alkemade

Floris Alkemade is architect en stedenbouwkundig ontwerper, studeerde in 1989 met eervolle vermelding af in de Bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft. Aansluitend werkte hij gedurende achttien jaar met Rem Koolhaas en was een van de zes partners van het befaamde Office for Metropolitan Architecture, een ontwerpbureau met ongeveer 350 mensen in dienst. In 2008 richtte hij zijn eigen ontwerpbureau FAA op en later ook BAU+ opererend vanuit Sint-Oedenrode, Brussel en Parijs. Van 2015 tot 2021 vervulde hij de functie van Rijksbouwmeester.

Hij combineert zijn werk als architect en stedenbouwkundig ontwerper met het geven van onderwijs, lezingen en hij maakt deel uit van diverse vakjury’s. Hij was negen jaar gastprofessor aan de universiteit in Gent en van 2014 tot 2018 lector aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. In 2018 werd hij gekozen als Nederlands Architect Van Het Jaar. Hij heeft diverse publicaties op zijn naam. Zijn essay De Toekomst van Nederland is inmiddels aan de zesde druk toe.

OmschrijvingNederland, Den Haag, 09-10-2018.College van Rijksadviseurs, Floris Alkemade is sinds 1 september 2015 Rijksbouwmeester en als zodanig voorzitter van het College van Rijksadviseurs

Alex van den Doel

Alex van den Doel is als managing director van Aon’s Global Risk Consulting verantwoordelijk voor risk consultancy, cyber solutions en crisis management (COT). Het COT is het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement, die organisaties in de publieke en private sector ondersteunt en is gespecialiseerd in onderzoek, advies, trainingen en oefeningen op het gebied van veiligheids- en risico/crisismanagement. Hierbij helpt hij bedrijven om weerbaar en veerkrachtig te worden door beter te anticiperen en reageren op zowel verwachte als onverwachte risico’s. 

Alex heeft een master in (Financiële) bedrijfseconomie aan de Erasmus en is Chartered Financial Analyst (CFA). Daarnaast heeft hij management development programmes bij INSEAD (International Executive Programme Fontainebleau – Singapore), Harvard Business School (Leading Professional Services Firms) en het IN-BOARD programma van INSEAD in 2019 (opleiding tot commissaris).