Deze site is 'Under Construction', nog even geduld
Overeenkomst getekend in een van de bekendste monumenten in Leiden, de burgerzaal in het stadhuis.

Samenwerking Leiden en Stichting Open Monumentendagen

Op 17 maart 2014 hebben wethouder Jan-Jaap de Haan (Cultuur) en Koen Brakenhoff namens de stichting Open Monumentendagen een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. In deze overeenkomst is de sinds jaren bestaande samenwerking ten behoeve van de organisatie van de Leidse Open Monumentendagen vastgelegd.

Wethouder Jan-Jaap de Haan: “Fijn dat de continuïteit van dit populaire jaarlijkse evenement op deze manier gewaarborgd is. Hoe meer bezoekers er kunnen genieten van het Leidse erfgoed, hoe beter”.

De Leidse Open Monumentendagen vinden jaarlijks plaats in het tweede weekend van september. Het evenement biedt bezoekers de gelegenheid om (gratis) een kijkje te nemen in bekende en minder bekende bijzondere historische panden. De Leidse Open Monumentendagen trekken naar schatting 12.000-15.000 bezoekers, zowel uit Leiden en omstreken als vanuit de rest van Nederland. Vrijwilligers, pandeigenaren en –gebruikers, architecten, aannemers, Universiteit Leiden, culturele instellingen en anderen maken de organisatie van de Open Monumentendagen elk jaar mogelijk. Die organisatie is van oudsher een gezamenlijke inspanning van een aantal vrijwilligers en de gemeente Leiden. De vrijwilligers binnen de organisatie zijn sinds 2005 georganiseerd in de Stichting Open Monumentendagen Leiden.

Persbericht Gemeente Leiden