Groots spektakel in Hanzestad Kampen

Op zaterdag 17 en zondag 18 december verandert de sfeervolle binnenstad van Kampen weer in een groot openluchttheater wanneer de 17e editie van Kerst in Oud Kampen van start gaat. Een tweedaags straattheaterfestival dat je echt een keer moet hebben gezien! Laat je verrassen door de vele acts en optredens in de oude Hanzestad. Van 16 tot 21 uur veranderen de historische straten van de stad in een decor dat doet terugdenken aan kerst uit vroeger tijden gecombineerd met verrassend modern theater.

Het spektakel begint al meteen bij binnenkomst in de oude binnenstad. Via een rode loper komt de bezoeker in een heuse filmset terecht waar de Blues Brothers en Laurel en Hardy hun opwachting maken. Iets verder op de route bij het Van Heutszplein kan jong en oud zwieren en zwaaien bij de nostalgische kermis. Hier is ook de replica van de Kamper Kogge te vinden. De bemanning vertelt graag over dit bijzondere schip en de middeleeuwse IJsselkogge die begin dit jaar van de bodem van de IJssel is gelicht.

Ook biedt Kerst in Oud Kampen historische doorkijkjes naar een ver verleden tot aan persoonlijke ontmoetingen met de personages uit Charles Dickens’ kerstverhalen. Geniet van de kerstmarkt, de straattheateracts, de levende standbeelden, de optredens op de podia met diverse musicalacts, de etalageacts, en nog veel meer. Kerst in Oud Kampen bestaat uit een gratis toegankelijk parcours en een betaald parcours. Voor slechts 2 euro krijgt men toegang tot het betaalde parcours en tal van andere attracties. Alle informatie is te vinden op www.kerstinoudkampen.nl

Internationale Hanzedagen Kampen 2017
Kampen ligt in de regio IJsseldelta, een bijzondere regio met veel natuurschoon en water. De Hanzestad Kampen is een gezellige en veelzijdige stad met een sfeervol historisch centrum. De vele musea en attracties, evenementen, een gezellig winkel- en uitgaansgebied en een uniek buitengebied, staan garant voor één of meerdere dagen genieten. In 2017 organiseert Kampen van 15 t/m 18 juni de Internationale Hanzedagen waarbij veel bezoekers uit binnen- en buitenland worden verwacht. Een mooie gelegenheid om de stad te ontdekken.