Deze site is 'Under Construction', nog even geduld
Museummolen Schermerhorn
Museummolen Schermerhorn Foto: Joris van Lier via De Schermer Molens

Museummolen van Schermerhorn heropend na restauratie

Vrijdag 22 maart was het precies 50 jaar geleden dat de Museummolen in Schermerhorn voor publiek open ging. Begonnen als een ‘buurtinitiatief’, ontvangt de Museummolen tegenwoordig zo’n 30.000 wandelende, bewonderende en genietende bezoekers per jaar uit alle landen van de wereld. Het hele jaar is er veel te zien en te doen in de molen. Vanaf 1 april is de Museummolen weer elke dag geopend en er zijn een aantal vernieuwingen.

De nieuwe bezoekersfilm is door TS-productions (Tim Slager) gemaakt en nu in zes talen beschikbaar. Naast Nederlands, Engels en Duits nu ook in het Spaans, Frans en Italiaans. De souvenirwinkel is totaal vernieuwd en voor de jeugd is er een route door de molen met QR-codes en digitale filmpjes, en voor de kleintjes is er een speciale kinderhoek. Ook is er nieuwe een foto puzzeltocht in en rond de molen te doen. 
Vorig jaar kon het voor het eerst en ook dit jaar kan weer worden aangemeerd bij de steiger van het Sloepennetwerk.

Het bestuur van de Schermer Molens Stichting is afgelopen jaar versterkt met nieuwe bestuursleden; Agnes de Boer, Sebastiaan Talsma en Ruud Van Lier. Gezocht wordt nog naar een voorzitter. In de raad van toezicht neemt Noor Ney de plek in van Rob Berends. Ook in het beheer treedt dit jaar een nieuw gezicht aan, naast molenaar/beheerder Fred Oudejans is komend seizoen ook Mats Faber uit Schoorl een van de molenaars van de Museummolen, samen met onze gastheren en vrouwen.

De Museummolen is van 1 april tot en met 31 augustus dagelijks geopend van 10:00 tot 17:30 uur en daarna tot en met 31 oktober dagelijks tot 17:00 uur.

Groepsuitjes en rondleidingen zijn mogelijk tegen een nader overeen te komen tarief. Ook zijn de bezoekersruimtes te huren voor bijeenkomsten, presentaties, vergaderingen en als evenementen- of filmlocatie. Reserveren kan via info@museummolen.nl en 072-5021519. Neem ook een kijkje op http://museummolen.nl.