Nationaal Monumentencongres 2022 in volle gang

Vandaag vindt het Nationaal Monumentencongres 2022 plaats in Fort Voordorp. We trapte vanochtend af met een plenair gedeelte met o.a. directeur Nederland Monumentenland Harald de Boer, gedeputeerde Provincie Utrecht Rob Van Muilekom, dagvoorzitter Reinier van den Berg, een vraaggesprek met directeur-generaal cultuur en media Barbera Wolfensberger en een talk van architect Floris Alkemade.

Ook werd de Monumenttalentprijs uitgereikt door Susan Lammers, directeur van het RCE. De Monumenttalentprijs is er om verjonging en vernieuwing in de erfgoedsector te stimuleren en is ingesteld door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De prijs, een ontwikkeltraject ter waarde van €3.000, is dit jaar gewonnen door Alexa Sies-Wilders. De andere genomineerden Nitish Sudhir en Vita Teunissen ontvingen beide 1500 euro.

Na het plenair programma volgen vanmiddag nog negen deelsessies, waaronder ‘Cultureel erfgoed en gewapend conflict – is Nederland voorbereid?’ door het RCE en Nederlandse Unesco Commissie en ‘Voor elk risico een aanpak’ door BOEi, Nico de Bont en Stichting ERM. Kijk op www.monumencongres.nl voor meer informatie over het programma.