Deze site is 'Under Construction', nog even geduld
Onder Oss

‘Onder Oss’: het archeologisch verhaal over 4500 jaar bewoningsgeschiedenis

De Leidse archeologen Richard Jansen en Evert van Ginkel hebben een boek geschreven over het unieke archeologisch onderzoek in Oss: ‘Onder Oss’. Het boek vertelt het archeologisch verhaal over 4500 jaar bewoningsgeschiedenis, van 2500 v. Chr. tot heden.

Het boek is gebaseerd op 45 jaar archeologisch onderzoek in Oss waarvan een groot deel is uitgevoerd door de Faculteit der Archeologie in Leiden. Richard Jansen was jarenlang verbonden aan de gemeente Oss als stadsarcheoloog, naast zijn aanstelling bij de Faculteit Archeologie. Evert van Ginkel, alumnus van dezelfde faculteit, werkt al jarenlang als publieksarcheoloog. Het boek is bedoeld voor een breed publiek en is rijkelijk geïllustreerd met foto’s van vondsten, opgravingsfoto’s en en (reconstructie)tekeningen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.