Tarieven losse plaatsing

Vacatures

Vacatures staan een maand op onze website en gaan twee weken mee in de Erfgoedstem- nieuwsbrief en worden ook via social media verspreid.

 • Een enkele plaatsing van een vacature kost € 160,-
 • De vacaturetekst kan worden gemaild naar: redactie@erfgoedstem.nl

Een eigen artikel

Eigen nieuws, evenementen, projecten of diensten kunnen tegen betaling extra onder de aandacht van onze lezers worden gebracht. Voorwaarde is wel dat het artikel relevant is voor onze lezers. *

Het artikel krijgt een opvallende plek, midden in de nieuwsbrief (eenmalig) en wordt tevens gepubliceerd op de Erfgoedstem website. Het artikel is daar goed vindbaar voor de zoekmachines en blijft staan zo lang u dat wilt.

 • Plaatsting van een eigen artikel kost € 450,-
 • Maximum lengte van het artikel is 1200 woorden, het maximum aantal afbeeldingen is zeven.
 • Aanleverformaat voor de banner in de nieuwsbrief is 760 x 200 pixels (b x h) (de banner wordt afgebeeld op 360 x 100 pixels).
 • Eventueel kunnen wij ook een banner voor uw artikel maken kosten hiervoor zijn € 50,-

Banners in de nieuwsbrief

De nieuwbrief biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor het plaatsen van banners. Met een relatief kleine banner kunt u lezers attenderen op evenementen, acties of gewoon uw merk promoten.

Liggende rechthoek rechtsboven in de nieuwsbrief.
Meest opvallende plek. Mensen zien de banner direct bij het openen van de nieuwsbrief

 • Plaatsing van de banner kost € 290,- per plaatsing.
 • Linkt naar elke gewenste website.
 • Aanleveren: 360 x 300 pixels (de banner wordt afgebeeld op 180 x 150 pixels)
 • Neem voor kortingen op het tarief voor meermalige plaatsing contact met ons op.

Liggende rechthoek of staande ‘wolkenkrabber’ in de rechter kolom
Op een goede plek in de veelgelezen kolom met vacatures en evenementen.

 • Plaatsing van de banner als rechthoek kost € 220,-, van de wolkenkrabber € 320,- (per plaating).
 • Aanleveren: rechthoek 360 x 300 pixels (b x h), wolkenkrabber 360 x 600 pixels (b x h), (de banners wordt afgebeeld op resp. 180 x 150 en 180 x 300 pixels.
 • Neem voor terugkerende plaatsing contact met ons op.

Banners op de website

Leaderboard
Een zogenaamd leaderboard op de website verschijnt boven alle artikelen op de website (25.000 artikelen, gemiddeld 20.000 bezoekers per maand). Een leaderboard is door zijn lengte heel geschikt voor het plaatsen van iets langere teksten.

 • Een leaderboard kost € 450,- per week.
 • Aanleverformaat leaderboard: 1456 x 180 pixels (b x h), de banner wordt afgebeeld op 728 x 90 pixels)
 • Het ontwerp van de banner kan ook door ons geleverd worden. De kosten hiervoor bedragen € 60,-

Andere banners voor op de website
Op de homepage, de meest bezochte pagina, zijn er verschillende opties een topbanner, links onder de oproep voor aanmelden nieuwsbrief en een vierkant (veel gebruikt bij boekaankondigingen)

 • Plaatsing van een top-rechthoek kost € 220,- per week
 • Plaatsing van een vierkant tussen de artikelen kost € 160,- per week.
 • Aanleverformaat voor top rechthoek is 580 x 280 pixel (b x h) en voor het vierkant 580 x 580 De banners worden afgebeeld op respectievelijk 285 x 245 en 285 x 285 pixels (b x h).

De Erfgoedstem Special: een aparte nieuwsbrief over projecten of thema’s
Organisaties hebben ook de mogelijkheid om los van de wekelijkse email nieuwsbrief, een apart verstuurde thematische nieuwsbrief uit te brengen. Deze nieuwsbrief verschijnt dan op dinsdag in plaats van donderdag.

Door middel van deze ‘Erfgoedstem Special’ kan aandacht gevraagd worden voor bepaalde projecten of thematieken.

De nieuwsbrief, met drie tot acht artikelen, wordt daar dan volledig aan gewijd. Zo is er bijvoorbeeld een erfgoedstem special verschenen over de herbouw van het Limburgse Slot Schaesberg en over het herbestemde ENKA-terrein in Ede. Ook waren er specials over congressen en over bijvoorbeeld duurzaamheid.

De Specials worden over het algemeen zeker zo goed gelezen als de Erfgoedstem nieuwsbrief, al is dat ook afhankelijk van de aantrekkelijkheid van het thema. Voorwaarden is dat de inhoud van de nieuwsbrief relevant, leerzaam en aantrekkelijk is voor de lezers en niet volgestopt wordt met reclame of promotie.

De Erfgoedstem special kost € 1995,- Daarbij gaan we er wel vanuit dat een groot deel van de content door u zelf wordt aangeleverd. De opmaak, organisatie, het redigeren en de beeldredactie verzorgen wij.


Andere mogelijkheid: wordt sponsor van de Erfgoedstem

Als organisatie kunt u de Erfgoedstem ook structureel steunen en zo ook uw eigen organisatie in de erfgoedsector profileren.

Als sponsor maakt u deel uit van een sectorbrede samenwerking waar ook veel andere grote erfgoed-organisaties aan deelnemen.

Uw steun aan de Erfgoedstem draagt bij aan het vergroten van de zichtbaarheid van onze sector, het breed agenderen van de belangrijke thema’s en het delen van kennis.

Sponsorbijdragen kunnen vanaf € 1.000 p/j. Het is ook mogelijk om maatwerk-afspraken te maken die uitgaan van een combinatie van sponsoring en adverteren.

Alle genoemde prijzen zijn ex-btw

*De redactie behoudt zich het recht voor aangeleverde content in overleg aan te passen in lijn met de door ons gehanteerde redactionele richtlijnen of in het uiterste geval te weigeren.