Tijdtrap in Markthal maakt historie Rotterdam zichtbaar

foto: Bas Czerwinski, BOOR


Rotterdam – In de nieuwe Markthal op de Blaak ga je vanuit de parkeergarage met de roltrap naar boven. Deze ‘Tijdtrap’ voert je langs de geschiedenis van Rotterdam. Veel mensen realiseren zich niet dat er onder de moderne wolkenkrabbers een geschiedenis van meer dan 1000 jaar schuilgaat. Dat is wat BOOR met de Tijdtrap wil laten zien. Om de bezoekers van de Markthal nog eens extra te wijzen op de bijzondere historische tentoonstelling wordt de bewegwijzering aangepast.

De locatie van de Markthal is bijzonder omdat het op het oudste stukje Rotterdam ligt. Dat betekent dat de hele grond hier vol ligt met vondsten uit het verleden, vanaf het prille begin van ‘Rotta’ tot nu. Er werd tot 10 meter diep gegraven. Talrijke vondsten zoals wapens, gereedschappen, sieraden en keukengerei geven een goed beeld van het dagelijks leven in ‘Rotta’ en het middeleeuwse Rotterdam. De Tijdtrap is dagelijks te bezoeken in de Markthal in Rotterdam

The following two tabs change content below.

Caspar Steinebach

Caspar Steinebach (Leiden, 1984) woont in Utrecht. Hij studeerde journalistiek in Zwolle en archeologie in Amsterdam. Sinds 2013 is hij redacteur archeologie bij de Erfgoedstem. Voor TGV Teksten en Presentaties in Leiden deed hij onderzoek naar de beeldvorming van Nederlandse archeologie in de media. In 2014 richtte hij, CultureRoad op, dat zich bezig houdt met culturele producties.

Laatste berichten van Caspar Steinebach (toon alles)

  1. Mijn man en ik, woonachtig in Weert, zijn nog speciaal teruggegaan voor de archeologische opgravingen in de Markthal, nadat we deze bezocht hadden. Wij vonden de manier van exposeren en de tijdlijn heel bijzonder tentoongesteld. Alles was heel interessant voor de leek.
    Alleen jammer dat je in de benzinedampen, vooral bij het bovenste parkeerdek, moest staan. Dit veroorzaakte enige misselijkheid bij o.g.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.