Deze site is 'Under Construction', nog even geduld
Brabantse Erfgoedprijs

PopMonument wint Brabantse Erfgoedprijs

PopMonument uit Bergen op Zoom is tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven verkozen tot winnaar van de Brabantse Erfgoedprijs 2015. “Met de bijzondere vorm van ‘storytelling’, waarin zowel het verhaal van de monumentale locatie als het verhaal van de muziek centraal staat, prikkelt PopMonument de belangstelling voor erfgoed bij een nieuwe, jongere doelgroep”, aldus Swinkels.

Het festival, dat mede georganiseerd wordt door het Bergse poppodium Gebouw-T, was samen met Mariapaviljoen uit Den Bosch en TilburgsAns uit Tilburg één van de kanshebbers op de Brabantse Erfgoedprijs. Deze prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een initiatief dat zich richt op het stimuleren van vernieuwing en ontwikkeling in de regionale erfgoedsector. PopMonument is een bijzonder belevingsconcept op het snijvlak van erfgoed, independent popmuziek en talentontwikkeling. Het festival werd 12 september jl. voor de tweede keer georganiseerd tijdens Kunsten in de Monumenten.

In totaal zijn 2964 publieksstemmen uitgebracht. Zij kenden een totaal van 6148 punten toe aan PopMonument. Pim Meijer en Merijn Sitsen, de initiatiefnemers van PopMonument, namen namens de organisatie en Gebouw-T de prijs in ontvangst. Deze bestaat uit €10.000,- om het project verder te ontwikkelen, een begeleidingstraject van Erfgoed Brabant en een Ipad om de vorderingen op vast te leggen.

PopMonument 2015 werd mede mogelijk gemaakt door het Cultuurbedrijf, Kunsten in de Monumenten, Stichting Bezichtiging Monumenten en Gemeente Bergen op Zoom. Meer informatie over PopMonument is te vinden op www.popmonument.nl.

PopMonument
PopMonument