Deze site is 'Under Construction', nog even geduld
Werelderfgoedpodium

Werelderfgoedpodium: UNESCO-lezing Andrée van Es: Werelderfgoed in gevaar

Zondag 11 september vindt de lezing ‘UNESCO en de Lijst van Werelderfgoed in Gevaar‘, door Andrée van Es, voorzitter van de Nationale UNESCO Commissie plaats bij het Werelderfgoed Podium in Amsterdam.

Om erfgoed te kunnen beschermen en culturele diversiteit te bevorderen, heeft UNESCO zes verdragen opgesteld. Het meest bekende is het Werelderfgoedverdrag. Er staan inmiddels meer dan duizend natuurgebieden, archeologische vindplaatsen, monumenten en historische stadscentra op de Werelderfgoedlijst. Ruim veertig daarvan worden zodanig bedreigd door natuurrampen, oorlogsgeweld of infrastructurele projecten dat ze door UNESCO op de Gevarenlijst zijn geplaatst. Andrée van Es, voorzitter van de Nationale UNESCO Commissie, zal in haar lezing ‘UNESCO en de Lijst van Werelderfgoed in Gevaar’ ingaan op deze bedreigingen en uitleggen welke bescherming UNESCO kan bieden. Naast de lijsten, spreekt ze ook over de andere instrumenten die UNESCO voor bescherming tot beschikking heeft.

Wees welkom en vertel het door! De lezing is gratis en zonder reservering en vindt plaats tijdens het Werelderfgoedweekend. Voor het totale overzicht van het Werelderfgoedweekend, klik hier!

Locatie: Werelderfgoed Podium, Vijzelstraat 32
Datum: Zondag 11 september 2016
Tijd: 15:00-16:30 uur
Meer informatie: Klik hier

We hopen u zondag 11 september graag te zien!