Verduurzamen is lastig. Dat begrijpen we, maar we hebben gelukkig ook oplossingen. Nodig ons dus eens uit op de koffie. Om een duurzaamheidsadvies te geven. Of serieuzer: voor het maken van een energiescan, ook wel een Quickscan genoemd. Onze technische collega’s beoordelen de warmtehuishouding van monumentale panden. Maar wat brengen we precies in kaart?
Wat is een Quickscan?
Laten we het antwoord dan maar gelijk geven. Een Quickscan geeft technisch advies en beschrijft de mogelijkheden voor duurzame warmte in monumentale panden door aansluiting op het slim groen warmtenet. Daarnaast verkent de Quickscan ook andere mogelijkheden.
Wat levert de Quickscan op:
- een technisch adviesrapport over de verduurzaming van uw pand op het gebied van ruimteverwarming en warm tapwater;
- inzicht in de warmtehuishouding van de huidige situatie.
Is het verduurzamen van monumentale panden lastig?
Er zijn veel regels zijn rondom de renovatie van monumenten. Dat geldt ook voor verduurzaamheidsmaatregelen. De spouwmuur isoleren of besparende oplossingen van binnenuit. Ze mogen of kunnen vaak niet vanwege dat plafond met ornamenten of die authentiek betegelde vloer. Lage temperatuur warmteoplossingen zijn geen optie door de vaak slechte isolatiewaarde van een monumentaal pand. Is er dan wel een andere duurzame warmteoplossing? Jazeker!
De duurzame warmteoplossing voor monumentale panden
Zeker voor monumenten komen we tot de conclusie dat een slim groen warmtenet veruit de beste oplossing is voor duurzame ruimteverwarming en warm tapwater. Dit ook vanwege de verfijnde techniek om de benodigde hoeveelheid warmte in te kunnen regelen en de duurzame bronstrategie. En het belangrijkste: met behoud van de monumentale waarde van een pand.
Vraag de Quickscan aan
De Quickscan is eenvoudig aan te vragen via www.energievoorelkaar.nu/monumenten. Goed ook om te weten: via dezelfde link download je onze whitepaper over het verduurzamen van monumentale panden.