Deze site is 'Under Construction', nog even geduld
Koetshuis Ennemaborg in 2010. Foto: Hardscarf via wikimedia CC BY-SA 3.0

Zonnepanelen op Koetshuis Ennemaborg doen niet af aan historisch aanzicht

Het Koetshuis bij de Ennemaborg wordt door het Groninger Landschap flink onder handen genomen. Aan het restaurant wordt een bezoekerscentrum toegevoegd. Projectleider Herwin Prins wil het Koethuis duurzamer maken met zonnepalen, isolatie en een warmtepomp.

Het Groninger Landschap gaat ervoor zorgen dat de moderne installaties niet afdoen aan het karakter van het Koetshuis. “Je wilt natuurlijk niet dat de aanblik van zo’n prachtig gebouw als het Koetshuis verpest wordt door zonnepanelen,” legt Prins uit. De zonnepanelen worden op de aanbouw gelegd. “Daar kun je ze op zo’n manier neerleggen dat ze uit het zicht blijven.”