Acht Limburgse kastelen geopend op Tweede Pinksterdag

Op 9 juni 2014 vindt de zevende Dag van het Kasteel plaats. Op ruim 80 kasteellocaties in heel Nederland is op deze dag van alles te zien en beleven. Ook in Limburg. Dit jaar is het centrale thema ‘Leven op stand’. In veel kastelen wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed met speurtochten, workshops, theater, tentoonstellingen en andere feestelijke activiteiten. Al flanerend door de tuin of kijkend naar een rijkelijk versierd interieur waant u zich op de Dag van het Kasteel helemaal in de tijd van de adellijke dames en heren. Voor ontmoetingen met historische figuren, valkeniers, antieke rijtuigen, middeleeuwse maaltijden en nog veel meer wordt gezorgd!

Leven op stand in Limburg
In Limburg hebben Kasteeltuinen Arcen, Kasteelpark Born, Kasteel Hoensbroek, Kasteel Limbricht, Kasteel Montfort, Kasteel Steyn, Kasteel Vaeshartelt en Kasteelruïne Valkenburg een speciaal programma samengesteld voor de Dag van het Kasteel. In Kasteelpark Born en Kasteelruïne Valkenburg zijn bijvoorbeeld roofvogeldemonstraties en dierenactiviteiten, op Kasteel Hoensbroek vindt een heus riddertoernooi plaats met een ridderkampement en een middeleeuwse markt en op Kasteel Montfort zijn die dag onder meer demonstraties van zwaardvechters en een roofvogelshow. Naast al deze activiteiten worden op diverse kastelen ook rondleidingen gegeven. Op www.kastelen.nl staat het volledige programma van de Dag van het Kasteel met de openingstijden. Ook kunt u hier zien of de activiteiten al dan niet gratis toegankelijk zijn.

Organisatie Dag van het Kasteel
De Dag van het Kasteel wordt georganiseerd door de Nederlandse Kastelenstichting in samenwerking met lokale kasteelorganisaties, waaronder Stichting Limburgse Kastelen, en professionals en vrijwilligers bij en in kastelen, buitenplaatsen en ruïnes. Door het publiek op een plezierige manier kennis te laten maken met kastelen en hun omgeving, hopen de organisatoren het draagvlak voor het behoud van dit belangrijke stuk cultureel erfgoed te vergroten. Maar bovenal is de Dag van het Kasteel er om jong en oud een heerlijk dagje uit te laten beleven.

Persbericht Stichting Limburgse Kastelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.