Over de Erfgoedstem

De Erfgoedstem is sinds 2007 hét digitale nieuwsplatform voor de Nederlandse erfgoedsector. De website en het twitterkanaal brengen dagelijks een overzicht van nieuws en actualiteit. Wekelijks verschijnt op donderdag om 14:00 het e-mail nieuwoverzicht van de Erfgoedstem. Dat biedt de ruim 10.000 abonnees een compact overzicht van het belangrijkste en meest opvallende nieuws van de week.

Erfgoedprofessionals en geïnteresseerden

De erfgoedstem is er voor iedereen die vanuit z’n werk, belang of sterke interesse betrokken wil zijn bij gebouwd erfgoed, archeologie en historische landschappen.

Cijfers 

De Erfgoedstem nieuwsbrief heeft ruim 10.000 abonnees en 6.000 volgers via Twitter (@erfgoedstem). Jaarlijks bezoeken 220.000 unieke bezoekers de website erfgoedstem.nl waar inmiddels een archief van meer dan 25.000 nieuws-berichten doorzocht kan worden.

Voor en door de erfgoedsector

Wekelijks vinden talloze berichten, aankondigingen, agenda items en vacatures vanuit de sector hun weg naar de Erfgoedstem. Daarmee is de Erfgoedstem hét platform voor en door de erfgoedsector.

Onroerend erfgoed en maatschappelijke vraagstukken 

De focus van de berichtgeving van de Erfgoedstem ligt op het ‘onroerend erfgoed’. Daaronder wordt verstaan: gebouwd erfgoed en monumenten (jong en oud), historische interieurs, historische landschappen, stadsensembles, waterwerken en bijvoorbeeld archeologie.

Het nieuws op de Erfgoedstem houd je op de hoogte van de bestuurlijke handel en wandel binnen de sector en geeft een goed beeld van hoe onze maatschappij met erfgoed omgaat. Extra aandacht gaat uit naar maatschappelijke vraagstukken waarbij erfgoed een rol kan spelen, zoals bijvoorbeeld klimaatverandering, diversiteit en inclusie en het woningtekort. 

Not for profit

De Erfgoedstem is non-profit. Al bijna jaar wordt de nieuwsservice elk jaar weer mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsors. Organisaties die het Nederlandse erfgoed een warm hart toedragen en oog hebben voor het belang van kennisdeling en gezamenlijkheid binnen ons werk en interessegebied.

Stichting Nederland Monumentenland

De Erfgoedstem wordt uitgegeven door de Stichting Nederland Monumentenland. Deze stichting is ook het thuis van de jaarlijkse Open Monumentendagen en het Nationaal Monumentencongres.