Amsterdamse muziekkapellen weer in gebruik

Vijf jaar geleden werd in samenwerking met Paradiso de Stichting Muziekkapellen opgericht. Deze stichting heeft als belangrijkste ambitie om onder de vlag ‘Blaas de muziekkapel nieuw leven in’ deze muziekcultuur in de openbare ruimte onder de aandacht te houden.

Dit jaar wordt het eerste lustrum gevierd met een drietal evenementen op verschillende plaatsen in de stad. Op zaterdag 22 augustus beginnen we traditiegetrouw met een muziekfestival in Amsterdam Noord. Vanaf de klok van één uur musiceren daar in Ransdorp de Waterland Harmonie en Double Espresso en in Schellingwoude de Harmonie Tuindorp Oostzaan, Menno Visser Accordeon en Zangers en de Bucket Big Band. In Durgerdam treden op: The Bayou Mosquitos, Annemieke Tetterode en vrienden, Toeters en Bellen.

Op zaterdag 29 augustus verzorgt het Straatorkest Toos een muziekmiddag in de kiosk van het Vondelpark. Op 12 september wordt de reeks afgesloten op het Thorbeckeplein met een beeld en geluidmanifestatie. De IJburg Fanfare begeleidt daar tussen 17.00 en 20.00 fragmenten uit de legendarische film Fanfare van Bert Haanstra.

Zie ook de website muziekkapellen.nl