Archeo-ambassadeur Evert van Ginkel geridderd

DEN HAAG – Archeoloog Evert van Ginkel uit Leiden heeft tijdens een congres in Den Haag een lintje gekregen. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau omdat hij zich inzet om archeologie en geschiedenis onder de aandacht te brengen van een groot publiek.

Van Ginkel was een van de eersten die zich in de jaren ’80 als zelfstandig ondernemer met archeologie ging bezighouden. Hij geeft presentaties en adviezen. Daarnaast schreef Van Ginkel meerdere boeken boeken, waaronder het bekroonde kinderboek ‘De onderkant van Nederland’.

Omroep West


Commentaar Herbert-Jan Hiep

Terecht, populair wetenschappelijke boeken vormen nog steeds een heel krachtig middel om het vroege verleden van Nederland tot leven te brengen. De bijdrage die Evert van Ginkel met het schrijven van deze boeken heeft geleverd aan de algemene bewustwording van die vroege geschiedenis is niet te onderschatten.

Daarnaast stond Evert van Ginkel aan de wieg van menig nieuw initiatief in de zich steeds breder ontwikkelende wereld van de Nederlandse archeologie.

Evert van Ginkel maakt met zijn bedrijf TGV-teksten en presentatie tentoonstellingen, publiekspresentaties en AV-producties.

9789035132078-120