Deze site is 'Under Construction', nog even geduld

Archeologiedagen: Schijndelse Heemkundekring

Nationale Archeologiedagen, drie dagen in oktober waarop iedereen kennis kan maken met alles wat de Nederlandse archeologie zo leuk en boeiend maakt. Veel van ons verre verleden ligt verrassend dichtbij. Onder onze voeten. In de bodem. De Nationale Archeologiedagen brengen dat verleden tot leven. Een unieke gelegenheid om te zien wat er in de bodem zit en zat. Stap het weekend van 14, 15 en 16 oktober in de wondere wereld van de archeologie. Kom zien, horen ontdekken en graven.

Er zijn tal van activiteiten, voor jong en oud, binnen en buiten. Ook de Schijndelse Heemkundekring doet mee aan de Nationale Archeologiedagen met een eigen tentoonstelling. Vanaf morgen vrijdag 14 oktober kunt u archeologische vondsten uit de omgeving van Schijndel bewonderen waaronder de eerdere Neanderthaler-vondsten.

Deze vondsten staan opgesteld in de vitrines in de openbare ruimte in Cultureel Centrum ’t Spectrum aan de Steeg 9 in Schijndel op de eerste verdieping. De vondsten zijn allemaal voorzien van een toelichting. Loop eens binnen en bewonder de vondsten van de Schijndelse Archeologische Werkgroep. De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de openingsuren van Cultureel Centrum ’t Spectrum en ook nog na de Nationale Archeologiedagen te zien tot en met 10 november 2016.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.