Deze site is 'Under Construction', nog even geduld

Archeologiedagen: Veghel

Tijdens de Nationale Archeologiedagen organiseert de gemeente Veghel samen met de Heemkundekringen Vehchele en Erthepe op zondag 16 oktober van 12.00 uur tot 16.00 uur een Archeologiefestijn bij het opgravingsterrein op de hoek Langsteeg-Ham in Veghel. Men kan dan de opgraving bekijken en er is van alles te zien en te doen. De entree is gratis, de koffie ook en bovendien ontvangt elke bezoeker een leuk presentje.

In een toekomstig woonerf in Veghels Buiten zijn paalsporen gevonden van een 1000 jaar oude boerderij op een middeleeuws erf. Begin oktober start hier een officiële opgraving door een erkend archeologisch bureau. Bezoek deze opgraving op zondag 16 oktober en beleef het verleden.

Fietstocht en informatiemarkt
Bekijk archeologische vondsten uit Veghel en Erp, leer met welke gereedschappen archeologen werken, bekijk de films van eerdere opgravingen, fiets mee met de gids langs meerdere archeologisch waardevolle plekken in Veghels Buiten en omgeving. Liever wandelen? Pak dan zelf de route en bekijk alles op het gemak. Bij de opgraving voorziet een gids de deelnemers van informatie.

Tussen kunst en kitsch
Zelf een vondst gedaan? Neem die mee en laat die beoordelen door de aanwezige expert: tussen kunst en kitsch, maar dan met archeologie. Wie weet zit er iets bijzonders tussen.
Ook voor kinderen is er van alles te doen. Kom scherven determineren of munten zoeken met een heuse metaaldetector.

Kijk voor meer informatie op www.veghelsbuiten.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.