Deze site is 'Under Construction', nog even geduld

Archeologiedagen: Venray

Op 14, 15 en 16 oktober kan iedereen in Nederland kennis maken met een aantal aspecten die archeologie zo leuk maken. Ook in Venray!

Heb je altijd al de Danser van Wanssum willen zien of een compleet dorp uit de Romeinse tijd? Dan is dit je kans! Onder de titel “Venrays Verleden Uitgespit” is in het Venrays Museum ’t Freulekeshuus een educatieve tentoonstelling van de Archeologische Werkgroep te zien over vondsten van vroege Venrayse inwoners. Elke middag open op 14, 15 en 16 oktober van 13.00-18.00 uur, Eindstraat 8, toegang gratis.

Altijd al willen weten waar de borggraaf loopt in Venray? Doe mee, en een nieuwe wereld gaat open. Vanuit het Venrayse museum kun je meedoen – onder gidsenbegeleiding- aan een Borggraafwandeling in Venray Centrum, georganiseerd door het Rooys Gidsen Gilde. Een unieke wandeling die speciaal voor de nationale archeologiedagen is gemaakt!

Wil je weten hoe vermiste personen en onbekende soldaten worden geïdentificeerd? Een bezoek aan de Duits Militaire Begraafplaats geeft antwoord op deze vraag. Daar ben je elke middag op 14, 15 en 16 oktober welkom vanaf 13.00 uur. En je krijgt een bijzondere rondleiding met een gids op de begraafplaats. De toegang is gratis.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.