Deze site is 'Under Construction', nog even geduld

Archeologiedagen: Westland

Tijdens de Nationale Archeologiedagen kan jong en oud op zondag 16 oktober terecht in het Westlands Museum om archeologische vondsten uit de eigen streek te zien. De conservator heeft uit het depot voorwerpen verzameld die tijdens opgravingen in de laatste honderd jaar bovengronds zijn gekomen.

Zeer de moeite waard om te bekijken. In speed-rondleidingen van 20 minuten wordt door onder andere de gemeentelijke archeologe toelichting gegeven op vondsten uit de Romeinse tijd, van recente opgravingen bij de Molenslag in Monster én van kasteel Polanen. Dezelfde experts staan klaar om archeologische vondsten te determineren, dus kan men zelf gevonden scherven meenemen om te laten onderzoeken.

Daarnaast worden tal van activiteiten georganiseerd om kinderen kennis te laten maken met archeologie. Zij gaan aan de slag als echte archeoloog. Zo kunnen ze in de historische tuin met een metaaldetector op zoek naar oude munten en gaan ze scherven lijmen tot een complete urn. Wie het leuk vindt, kan zich verkleden als middeleeuwse ridder of jonkvrouwe, om daar een mooie foto van te laten maken.

Het museum is zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is voor kinderen gratis en dat geldt ook voor deelname aan de activiteiten. Volwassenen betalen € 5 entree en 65-plussers € 4. De toegang voor museumkaarthouders en donateurs is gratis.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.