Deze site is 'Under Construction', nog even geduld

Archeologisch onderzoek met grondradar

ADUARD – Op het terrein van het voormalige klooster in Aduard wordt bodemonderzoek gedaan. Dit gebeurt met een grondradar, die metersdiep de bodem kan binnendringen.

Dit is het eerste archeologische onderzoek sinds 1941, toen historicus Van Giffen onderzoek deed op het terrein van de kerk. Dit was vroeger de ziekenzaal van het klooster. De rest van de abdij, die eruit zag als een stad met vele gebouwen, is volledig verdwenen. De huidige onderzoekers hopen vooral resten van deze gebouwen te vinden, omdat daar nog weinig over bekend is. Mogelijk wordt zelfs de gouden stoel van de abt aangetroffen.

De resultaten van het onderzoek zijn medio volgende maand bekend.

Video: TV Noord

Tijdens het uitvoeren van werken in de grond-, weg- en waterbouwsector (GWW) komen regelmatig onvoorziene omstandigheden in de bodem naar voren. ARCADIS beschikt over grondradar om uw risico’s op vertraging van het project te verlagen. Grondradar is een meettechniek die al vele jaren internationaal wordt toegepast om structuren in de ondergrond, de waterbodem en kunstwerken in beeld te brengen. ARCADIS heeft jarenlang ervaring met grondradar. Al vanaf de jaren tachtig wordt het product actief toegepast. Door de juiste samenwerking van onze grondradarspecialisten met verschillende vakgebieden van ARCADIS, is het meten met grondradar ontwikkeld tot een hoogwaardig en betrouwbaar product. Hierdoor is grondradar in veel gevallen de aanvullende schakel waardoor onvoorziene omstandigheden zijn voorzien en het onbekende bekend is!

  1. Q. Welke volgende maand, het is al weer bijna een jaar geleden dat er wat lichte sneeuw viel en waar bleven de resultaten. Kan ook negatief zijn

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.