Vernieuwd lespakket over Nederlandse monumenten 

Op vrijdag 24 maart wordt het treinstation van Baarn, een nationaal monument, gebruikt als centraal onderwerp in een educatief programma over Nederlandse monumenten, speciaal ontworpen voor basisschoolleerlingen. Het programma heeft als doel om kinderen bewust te maken van het belang van monumentenbehoud. 

Het programma biedt kinderen de mogelijkheid om via hun computer een 3D-wereld te verkennen die gevuld is met Nederlandse monumenten, waaronder het Baarnse station met zijn koninklijke wachtkamer. Het lespakket is gekoppeld aan de 3D-wereld. 

Het lespakket omvat niet alleen een digitale 3D-monumentenwereld, maar ook een kaartdienst met GPS, waarmee kinderen op hun smartphone kunnen navigeren naar vijfduizend monumenten in Nederland en een monumentenquiz kunnen spelen. 

Tijdens de lancering in Baarn op 24 maart zal de ‘dienstmeid’ van wijlen koningin Juliana een aantal kinderen begeleiden tijdens een rondleiding in de omgeving van het Baarnse station, waarbij ze de kaartdienst met GPS samen zullen uitproberen. Om het nieuwe lespakket compleet te maken, is er ook spreekbeurtmateriaal toegevoegd, zodat kinderen zich kunnen verdiepen in monumenten en er zelf over kunnen vertellen.