Bijzonder erfgoed te huur bij Radio Kootwijk

Gebouw E, Radio Kootwijk
Gebouw E, Radio Kootwijk Foto: Klement2

Staatsbosbeheer biedt twee unieke voormalige kortegolf zendgebouwen op Radio Kootwijk te huur aan. De twee rijksmonumenten met de namen D en E liggen geheel afgelegen op de Hoog Buurlose Heide en zijn niet tot nauwelijks bereikbaar met de auto. Op deze locatie heerst ultieme rust en stilte. De gebouwen zijn ieder 500 m2 groot en worden casco gerestaureerd  te huur aan geboden. De huurder investeert zelf mee in de indeling en binnen afwerking van de gebouwen.

Sinds 2009 is Staatsbosbeheer opnieuw beheerder van het gebied. Het terrein en de diverse gebouwen, midden op de Veluwe, zijn de afgelopen jaren flink onder handen genomen door Staatsbosbeheer. Het iconische Gebouw A is bij het grote publiek bekend en de grote publiekstrekker. De vele evenementen en bijeenkomsten die de afgelopen jaren in dit gebied plaatsvonden, tonen het nog maar eens aan: Radio Kootwijk bruist en is nog maar net begonnen.

Een van de laatste stappen voor de ontwikkeling van het gebied is het vinden van nieuwe gebruikers voor de voormalige kortegolf zendgebouwen D en E. Het bijzondere is dat één van de gebouwen al is gerestaureerd, maar het andere nog niet. Dat betekent dat Staatsbosbeheer op zoek is naar ondernemers die mee willen denken over de indeling en binnen afwerking van de gebouwen.

Voor meer informatie: https://www.klement2.com/aanbod/radio_kootwijk