Boek: Architectenbureau Baanders – Van jugendstil naar modernisme

Auteurs: R.-J. Baanders en A. Baanders-Buisman
Een uniek boek over drie generaties architecten
Met nooit eerder gepubliceerd beeldmateriaal

‘Architectenbureau Baanders – Van jugendstil naar modernisme’ beschrijft het leven en werk van drie generaties architecten, vertelt door (achter)kleinzoon Rudolf-Jan Baanders. Honderd jaar lang bouwde de familie Baanders geschiedenis, een geschiedenis die begint wanneer Hermanus Baanders aan het eind van de negentiende eeuw van Zutphen naar Amsterdam verhuist en zich vestigt als zelfstandig architect.

Herman en Jan zetten het werk van hun vader voort. Het architectenbureau groeit uit tot één van de grootste van het land, met projecten als Het Amsterdams Lyceum, het Vondelpark, Tuindorp Heijplaat en vele villa’s in Laren en Bloemendaal. Na de Tweede Wereldoorlog neemt zoon Jan jr. het stokje over; het bureau wordt onder andere toonaangevend in de bouw van zwembaden.

Dit boek vertelt over architectuur, cultuur en vrije tijd, met kunstenaars als Tine Baanders, Michel de Klerk, Arthur Staal, Else Berg, Hildo Krop en Chris Lebeau; een mooie familiekroniek met veel foto’s en anekdotes, die de tijdgeest op pakkende wijze weergeeft.

Titel: Architectenbureau Baanders – Van jugendstil naar modernisme
Samenstelling en tekst: R.-J. Baanders en A. Baanders-Buisman
Boekverzorging: Bureau Paul Smeets bno
harde kaft, 288 pagina’s, 556 afbeeldingen
ISBN: 9789082215649
Uitgeverij: De Onderste Steen, Nijmegen, 2021
Verkoopprijs: € 26,95

https://www.onderstesteen.com/publicaties

https://www.facebook.com/ArchitectenbureauBaanders