Foto: Stadsherstel Amsterdam.

Boeven gezocht voor crowdfunding kleinste politiebureautje

Het is spannend in het Amsterdamse dorp Sloten. Want wanneer kunnen de deuren van het kleinste politiebureautje definitief worden geopend? Het liefst zo snel mogelijk. Al meer dan 219 donateurs hebben 90% bijeengebracht. Meedoen? Dat kan door opgesloten te worden als boef of gewoon door een donatie te doen via www.mijnstadsherstel.nl. Elke cent helpt voor het monument.

Over het monument en de toekomst
Het voormalige politiebureau is een gemeentelijk monument uit 1866 en staat sinds 2015 leeg. Stadsherstel en de bewoners van Sloten willen dit gebouwtje een nieuw leven geven. Er is € 50.000 nodig om dit te realiseren. Dan wil de gemeente het namelijk verkopen. In de toekomst wordt het monument een gezellig dorpswinkeltje annex VVV’tje met informatie over de omgeving. Slotenaren gaan er spannende boeken en zelfgemaakte artikelen verkopen. Het gebouwtje blijft ook beschikbaar voor dorpsfeesten, historische wandelingen en als ontmoetingspunt.

Elke bijdrage is van harte welkom
Doneren? Ga naar www.mijnstadsherstel.nl en kies een donatiebedrag. De cadeaus behorend bij de donatie worden automatisch thuisgestuurd. Liever niet online doneren? Rechtstreeks doneren kan aan de Vrienden van Stadsherstel NL66 INGB 0005 659 267 o.v.v. Politiebureautje + bedankje en adresgegevens.

Binnenkijken met Open Monumentendagen | zat 9 en zon 10 september
Tijdens de Open Monumentendagen staan vrijwilligers van Stadsherstel klaar om meer te vertellen over deze bijzondere plek. Of ontdek het pittoreske Sloten door een wandeling te maken met een gids vanaf de Molen van Sloten naar het politiebureautje.

Achter slot en grendel
Ervaren hoe het is om in de cel te zitten? Trek een boevenpak aan, laat je opsluiten en ga op de foto. Vrijlating kan alleen als er een bijdrage wordt achtergelaten voor de toekomst van het monumentje.

Waar: Dorpsplein 1 in Amsterdam
Wanneer: zaterdag 9 & zondag 10 september 10.00-17.00 uur
Toegang: vrijwillige bijdrage