De Nederlandse Kastelenstichting lanceert nieuwe website

Nieuw logo Nederlandse Kastelenstichting

De Nederlandse Kastelenstichting (NKS) lanceert een nieuwe website: www.kastelen.nl. Op deze nieuwe site is makkelijk en overzichtelijk informatie over de NKS te vinden. Natuurlijk over het nieuwe NKS-profiel, de opgerichte NKS-expert groep en vanzelfsprekend ook over de activiteiten waar de NKS zich op concentreert: de themadossiers ‘ensemblewaarde’ en ‘klimaatadaptatie’ en de bescherming van individuele kastelen en buitenplaatsen.

Aan liefhebbers van meer achtergrondinformatie over kastelen en buitenplaatsen is ook gedacht: de nieuwe site bevat overzichten van en verwijzingen naar de bijzondere NKS-bibliotheek, de archieven (waaronder dat van professor Jaap Renaud) en ook het kastelenlexicon.

De Nederlandse Kastelenstichting heft ook een nieuw beeldmerk. Het rood, geel, en groen en blauw staan voor de gebouwen, het interieur, en het landschap en het water, de elementen van kastelen en buitenplaatsen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De opengeslagen boeken verwijzen naar de rol die de NKS wil innemen als onafhankelijk en kennisgedreven pleitbezorger.

Ga hier naar de nieuwe website: https://www.kastelen.nl/