Deel monument Nelson Mandelapark gestolen 

Na een melding dat een deel van het Nelson Mandelapark monument in Amsterdam verdwenen is, heeft de politie in Amsterdam een onderzoek gestart. Het betreffende monument is het Nelson Mandelamonument, bestaande uit 7 gefragmenteerde gezichten. Helaas is één van de gezichten weggenomen, wat aanleiding gaf tot het onderzoek. 

Zowel de politie als de gemeente ontvingen op woensdag 1 maart een melding over het verdwijnen van één van de gezichten van het Nelson Mandelamonument. Het ontbrekende deel is dermate groot van omvang dat het geen eenvoudige of onopvallende diefstal kan zijn geweest. Het is onbekend wanneer deze daad precies heeft plaatsgevonden en dit maakt deel uit van het lopende onderzoek. De politie doet een oproep aan mensen die mogelijk meer informatie hebben over de diefstal, zoals de verdachte of verdachten, de timing of de huidige locatie van het ontbrekende deel, om zich te melden. 

Informatie kan worden doorgegeven aan de politie in Amsterdam-Zuidoost via 0900-88844 of via het onderstaande tipformulier. Indien mensen liever informatie anoniem delen, dan kan dat via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl