Digitaal museum geopend met eerste QR-code bij Kasteel ten Goye 

Wethouder Wouter van den Berg heeft op maandag 24 april de eerste van vijf QR-codes bij Kasteel ten Goye onthuld. Door de QR-code met een smartphonecamera te scannen, verschijnt er een filmpje over het kasteel. Dit markeert de opening van een digitaal museum. 

“Met QR-codes als deze maken we de geschiedenis door verhalen beleefbaar. Dit is de start van een digitaal en mogelijk fysiek museum. Ik hoop dat mensen genieten van de mogelijkheid om de verhalen te horen”, zei wethouder Wouter van den Berg.  

Louis Zijderveld, voorzitter van Stichting Erfgoed ten Goye en eigenaar van het terrein, verwelkomde wethouder Wouter van den Berg en leidde hem rond op het terrein van Kasteel ten Goye. Zijderveld wees op de verhogingen waar het kasteel vroeger stond, de slotgracht en een boom in het midden van het terrein, die herinnert aan een boomgaard die zich vroeger op het terrein bevond. Zijderveld hoopt in de toekomst verder bodemonderzoek uit te voeren, naast het deel dat al is gedaan met behulp van een bodemradar. Het terrein is open voor bezoekers van 1 mei tot 31 augustus en bevindt zich aan de Wickenburghseweg 78 in ’t Goy.