Deze site is 'Under Construction', nog even geduld

Eerste nieuwe monumentenschildje Delft opgehangen

Op 12 februari jl. is het eerste nieuwe monumentenschildje opgehangen in Delft. Andries Ponsteen, directeur van het Erfgoedhuis Zuid-Holland en de Monumentenwacht schroefde het exemplaar aan de gevel van het Meisjeshuis in Delft, de kantoorlocatie van Erfgoedhuis en Monumentenwacht. Dit nieuwe monumentenschildje vervangt de bekende blauw-witte schildjes, en is door Minister Bussemaker op 11 september 2014 onthuld. Het schildje is bedoeld voor Rijksmonumenten.

Eigenaren van Rijksmonumenten kunnen schildjes aanvragen
Het monumentenschildje is bij de ANWB te bestellen, maar tijdelijk ook bij de Monumentenwacht van het Erfgoedhuis Zuid-Holland.
En om te laten zien hoeveel panden in Zuid-Holland Rijksmonument zijn, heeft de Monumentenwacht nu een aanbieding voor haar abonnees: zij die een rijksmonument bewonen, en een inspectie afspreken in het jaar 2015, kunnen met korting het schildje bestellen (in plaats van € 42,35 betalen zij € 35,-). De Monumentenwacht bevestigt het schildje meteen op een door de eigenaar aangegeven plek.

Meer informatie
Eigenaren van Rijksmonumenten die interesse hebben in deze actie kunnen terecht op de website van de Monumentenwacht: www.mwzh.nl, of kunnen hun vragen mailen naar mw@erfgoedhuis-zh.nl onder vermelding van “Monumentenschildje”.

Persbericht Erfgoedhuis Zuid-Holland