Docent Erfgoededucatie Reinwardt Academie

Locatie
RHC Groninger Archieven

Datum/Tijd
• 02 oktober 2014 - 20 oktober 2014 van Hele dag


reinwardt

Organisatie: Reinwardt Academie
Functie: Docent Erfgoededucatie
Plaats: Amsterdam
Omvang: 0,6 fte
Sluitingsdatum: 20/10/2014

De Reinwardt Academie is de enige opleiding in Nederland voor allround erfgoedprofessionals. De Academie verzorgt een vierjarige hbo-bachelor Cultureel erfgoed en een internationale hbo-master in Museology van anderhalf jaar. De academie levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de – internationale – beroepsuitoefening in het erfgoedveld en daarmee van het verzamelen, duurzaam beheren, gebruiken en communiceren van cultureel erfgoed.

De Reinwardt Academie maakt deel uit van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK), een hbo-instelling voor kunstonderwijs met opleidingen op bachelor- en masterniveau. Het onderwijs wordt behalve door de Reinwardt Academie verzorgd door de Academie voor Beeldende Vorming, Nederlandse Filmacademie, de Theaterschool, het Conservatorium van Amsterdam en de Academie van Bouwkunst. De AHK neemt nationaal en internationaal een prominente plaats in binnen het onderwijs, de kunsten en het culturele leven. De instituten bevinden zich op bijzondere locaties in het centrum van Amsterdam.

De Reinwardt Academie is op zoek naar een:
Docent Erfgoededucatie (0,6 fte)

Docenten zijn verantwoordelijk voor het theoretische, praktische en professionele kader waarbinnen het onderwijs binnen het eigen vakgebied gegeven wordt. De Reinwardt Academie gaat uit van de opvatting dat professionaliteit gebaseerd is op praktische vaardigheden, een theoretisch kader en een professionele houding. De docent traint, draagt kennis over en begeleidt de student in zijn of haar ontwikkeling tot erfgoedprofessional.

De docent Erfgoededucatie is goed op de hoogte van verschillende benaderingen en de praktijk binnen het brede terrein van erfgoededucatie, inclusief de interactieve en participatieve mogelijkheden van social en new media. In samenspraak met de vakgroep Publiek verzorgt hij/zij lessen binnen dit vakgebied, begeleidt studenten en draagt bij aan de verdere ontwikkeling van de gelijknamige leerlijn. Daarnaast levert de docent een actieve bijdrage aan de inhoudelijke ontwikkeling van het vakgebied door bijvoorbeeld het geven van lezingen, verzorgen van publicaties e.d.

Taken

  • voorbereiden, coördineren en uitvoeren van onderwijs in de bacheloropleiding en eventueel in het (Engelstalige) masterprogramma;
  • begeleiden van studenten bij de uitvoering en voortgang van hun studie;
  • toetsen van de leerontwikkeling en resultaten van studenten;
  • bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe onderwijsprogramma’s die aansluiten bij actuele ontwikkelingen in het werkveld;
  • bijdragen aan bestaande programmaonderdelen van de opleiding, waaronder binnen- en buitenlandse excursies, stage- en afstudeerprojecten.

Profiel
De kandidaat:

  • heeft bij voorkeur een afgeronde universitaire opleiding in een relevante discipline. Een eveneens afgeronde lerarenopleiding strekt tot aanbeveling;
  • heeft minimaal 5 jaar ervaring in de erfgoedsector in een vakinhoudelijke functie;
  • heeft aantoonbare kennis over erfgoededucatie en beschikt over uitvoerende kwaliteiten;
  • volgt en kent (inter)nationale ontwikkelingen en theorievorming in het vakgebied en kan deze vertalen naar het onderwijs;
  • heeft ervaring in het (hoger) onderwijs, inclusief een didactische aantekening hbo, of is bereid deze te behalen;
  • heeft een netwerk in het werkveld en onderhoudt dit actief;
  • heeft een open en flexibele werkhouding en is collegiaal;
  • heeft een innovatieve, resultaat- en kwaliteitsgerichte instelling.

Arbeidsvoorwaarden
De functie is gewaardeerd in schaal 11 (maximaal € 4365 bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Aanstelling en honorering vinden plaats volgens de CAO-HBO; de inschaling is mede afhankelijk van opleiding, ervaring en laatstgenoten salaris. De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar met uitzicht op verlenging.

Inlichtingen en sollicitaties
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jorna Kniese, studieleider jaar 1 en 2 via 020 5277161 of jorna.kniese@ahk.nl.

Sollicitaties, voorzien van curriculum vitae, kunnen per e-mail worden verstuurd aan Suzanne van der Voet ter attentie van mevrouw Jorna Kniese via vacature-rwa@ahk.nl onder vermelding van ‘vacature docent Erfgoededucatie’.

De inzendtermijn sluit op 19 oktober 2014; de sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de week van maandag 27 oktober tot en met vrijdag 31 oktober 2014.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Reinwardt Academie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.