Archeologie in theorie en praktijk

Locatie
Sociëteit aan het Varnebroek

Datum/Tijd
• 17 september 2013 van 00:00


ALKMAAR – Nancy de Jong van het Archeologisch Centrum van de gemeente Alkmaar houdt dinsdag 17 september een lezing onder de titel: ‘Archeologie in theorie en praktijk’.

De Jong zal tijdens deze lezing allereerst vertellen over wat archeologisch onderzoek in Alkmaar nu precies inhoudt. Hoe gaan de medewerkers van het Archeologisch centrum van de gemeente te werk en wat voor gegevens levert dit onderzoek op over allerlei facetten van het dagelijks leven van de vroegere Alkmaarders.

In het tweede deel van de lezing zal zij vertellen wat er de afgelopen vijf jaar op archeologisch gebied ontdekt is in de stad. Naast de meer gebruikelijke vondsten van resten van huizen, afvalkuilen en beerputten wordt ook aandacht besteed aan zaken zoals de laatste stand van het skeletonderzoek van de opgraving aan de Paardenmarkt, de ontdekking van een voetafdruk uit de 14de eeuw tot een afvalkuil van klooster het Jonge Hof vol schedels.

De lezing zal 17 september gehouden worden in de Sociëteit aan het Varnebroek 31. Aanvang 20.00 uur. De lezing is gratis voor leden van de HVA. Niet leden betalen € 3,00.

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.