Cursus Behoud van interieurs

Locatie
• Online

Datum/Tijd
• 27 maart 2024 van 13:00 - 17:00


Waardevolle monumentale interieurs en interieurelementen zijn ook het behouden waard. Soms vormt het interieur en de daarin aanwezige objecten zelfs één geheel: een interieurensemble. We komen er steeds meer over te weten.

Wat je moet weten over deze cursus

Wat zijn monumentale interieurs en interieurensembles eigenlijk en hoe herken je ze? Hoe relateer je interieurs aan de Erfgoedwet? In deze cursus krijg je inzicht in de voorraad en conditie van monumentale interieurs in jouw regio. Daarnaast krijg je de gelegenheid een concept stappenplan te maken voor gemeentelijk beleid dat je meer inzicht in monumentale interieurs geeft waarmee  je het gesprek met de eigenaar beter kan voeren. Na deze cursus kun je nog beter de waarde van monumentale interieurs en  interieurensembles herkennen en kun je een actieve bijdrage leveren aan het instandhouden van dit erfgoed in je eigen werk- en leefomgeving.

Is de cursus iets voor jou?

Deze cursus is voor startende vakspecialisten bij gemeenten, provincies en rijksoverheid die te maken krijgt met monumentale interieurs en interieurensembles. In deze cursus maak je een concept stappenplan voor gemeentelijk beleid voor meer inzicht in monumentale interieurs. Dit kun je meenemen in het gesprek met de eigenaar. De cursus bestaat uit 3 online bijeenkomsten en 1 praktijkdag en kost dus wat tijd, maar levert je op de lange termijn ook veel op. Je werkt samen met mensen uit andere organisaties. Zij, je docent en de expert vormen een waardevol netwerk. Hier kun je ook na de cursus op terugvallen wanneer je ergens tegenaan loopt of inspiratie wil delen.

De cursus is een combinatie van fysieke en online momenten

  • 27 maart 2024, 13:00 tot 17:00 uur op locatie te Hilversum.
  • 9 april 2024, 14:00 tot 16:30 uur online.
  • 16 april 2024, 14:00 tot 16:30 uur online.
  • 22 mei 2024, 13:00 tot 17:00 uur op locatie te Amersfoort.

De experts tijdens de cursus

Naast de docent, Ina Roeterdink, Relatiebeheerder bij het Restauratiefonds, werk je in deze cursus samen met de volgende experts:

  • Harrie Schuit, interieurspecialist bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
  • Friederike Hensch, beleidsadviseur cultureel erfgoed, gemeente Hilversum
  • Eva de Bruijne, beleidsmedewerker erfgoed, gemeente Hoorn

Kijk voor meer informatie over het programma en de mogelijkheid voor aanmelden op deze pagina.
https://www.erfgoedacademie.nl/cursusaanbod/behoud-van-interieurs-27-maart-2024

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.