Cursus Beoordeling van bouwkwaliteit

Locatie
• Online

Datum/Tijd
• 20 maart 2024 van 14:00 - 16:00


In het voorjaar van 2024 organiseren de ErfgoedAcademie en het NRC gezamenlijk de nieuwe cursus ‘Beoordeling van bouwkwaliteit voor overheidsmedewerkers belast met erfgoedzorg ’. Bouwkundige kennis is de basis voor het controleren of een vergunning voor restauratie- en onderhoudswerkzaamheden goed en volgens de uitvoeringsvoorwaarden wordt uitgevoerd. Deze kennis is niet altijd op peil. Deze cursus geeft je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt. Na deze cursus sta je zekerder en met meer plezier op de bouwplaats!

De cursus bestaat uit 2 online webinars van ieder 2 uur en een praktijkworkshopmiddag (fysiek) van 13:00 uur tot 16:30 uur bij het NRC in klooster Ter Eem in Amersfoort. De drie bijeenkomsten vormen één geheel en zijn niet los van elkaar te volgen.

Wat je moet weten over deze cursus

Als overheidsmedewerker belast met erfgoedzorg doe je je uiterste best om je erfgoed in goede conditie te houden. Vergunningverlening, toezicht en handhaving vormen de basis daarvoor. Een goede bouwkundige kennis is hiervoor van groot belang. Hier gaat het ondanks ieders goede bedoeling vaak mis.

Hoe krijg je daar grip op? In deze cursus ‘Beoordeling van bouwkwaliteit’ krijg je handvatten daarvoor. We gaan in op de omgevingswet en de wet kwaliteitsborging bouw. Ook maak je kennis met alle mogelijkheden die je hebt om toezicht te houden en bij problemen te handhaven. Aan de hand van praktijkvoorbeelden leer je schadebeelden bij de uitvoering te herkennen en een kwaliteitscheck uit te voeren. Na deze cursus sta je met meer kennis en zekerheid in je werk.

De cursus bestaat uit meerdere bijeenkomsten

  • Woensdag 20 maart 2024 van 14.00 – 16.00 uur online
  • Woensdag 27 maart 2024 van 14.00 – 16.00 uur online
  • Woensdag 10 april 2023 van 13.00 – 16.30 uur Klooster ter Eem, Amersfoort

Is deze cursus iets voor jou?

De cursus is bedoeld voor toezichthouders werkzaam bij gemeenten en omgevingsdiensten. Ook beleidsmedewerkers op het gebied van erfgoed bij overheidsinstellingen zijn van harte welkom. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten, waarvan twee bijeenkomsten online zijn. De praktijkworkshop vindt plaats bij het NRC in klooster Ter Eem in Amersfoort.

Tijdens de cursus werk je samen met mensen uit andere organisaties. Zij en je docenten vormen een waardevol netwerk. Ook na de cursus kun je hierop terugvallen wanneer je ergens tegenaan loopt of inspiratie wil delen.

De docenten tijdens de cursus zijn:

  • Klaas Boeder (Restauratieadviseur)
  • Yvonne Ploum (ErfgoedAcademie)

Kijk voor meer informatie over het programma en de mogelijkheid voor aanmelden op deze pagina.
https://www.erfgoedacademie.nl/cursusaanbod/beoordeling-van-bouwkwaliteit-20-maart-2024

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.