Cursus Binnenklimaat in de praktijk

Locatie
• Online

Datum/Tijd
• 21 maart 2024 van 12:00 - 17:00


Als erfgoedinstelling ben je altijd bezig met het comfort van je historische gebouw, je collectie en soms ook je bezoekers. Het binnenklimaat staat daarin centraal. In deze cursus leer je precies hoe het binnenklimaat in jouw gebouw tot stand komt, waar je risico’s loopt en welke klimatiseringsstrategie het best bij jou past.

Wat moet je weten over deze cursus

Waarschijnlijk draaien de luchtbehandelingsmachines in jouw erfgoedinstelling op volle toeren. Dat doe je met goede bedoelingen, maar de condities van het binnenklimaat blijken ondanks je inzet vaak allesbehalve optimaal. Als je weinig tot geen kennis van het binnenklimaat hebt, is het ook lastig om dit goed af te stemmen op het gebouw en de collectie.

Hoe krijg je daar grip op? Door het binnenklimaat te monitoren, te analyseren en te optimaliseren. Tijdens deze cursus komt het allemaal samen en leer je hoe het binnenklimaat in je gebouw tot stand komt. Hierna neem je alleen nog beslissingen die ten goede komen aan je collectiebehoud, verduurzamingsambities én je portemonnee.

De cursus is een combinatie van fysieke en online momenten

  • 21 maart 2024, 12:00 tot 17:00 uur op locatie
  • 28 maart 2024, 10:00 tot 12:00 uur online
  • 4 april 2024, 10:00 tot 12:00 uur online

Is deze cursus iets voor jou?

De cursus is voor collectie- en gebouwbeheerders in musea en andere erfgoedinstellingen. Ook als je gemeente- of provincieambtenaar met erfgoed en/of musea in je pakket hebt, is deze cursus iets voor jou. De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten. De introductie- en kennisbijeenkomst met excursie vindt plaats bij Kasteel Amerongen te Amerongen. De andere 2 bijeenkomsten zijn online. Tijdens de cursus werk je samen met mensen uit andere organisaties. Zij en je docent vormen een waardevol netwerk. Hier kun je ook na de cursus op terugvallen wanneer je ergens tegenaan loopt of inspiratie wil delen.

Kijk voor meer informatie over het programma en de mogelijkheid voor aanmelden op deze pagina.
https://www.erfgoedacademie.nl/cursusaanbod/binnenklimaat-in-de-praktijk-21-maart-2024

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.