Cursus Digitaal erfgoed

Locatie
Erfgoed Academie

Datum/Tijd
• 29 februari 2024 van 13:00 - 16:30


De wereld om ons heen verandert snel en wordt steeds digitaler. Hoe zorg jij dat je als erfgoedprofessional meegaat met de tijd? In deze cursus leer je hoe je jouw collecties digitaliseert en hoe je deze zichtbaar, bruikbaar en houdbaar maakt. Om musea én je online gebruiker te bedienen, nu en in de toekomst.

Wat je moet weten over deze cursus

Digitalisering biedt veel nieuwe mogelijkheden voor de beleving van erfgoed. Het is dé ideale manier om je collectie duurzaam te bewaren, te beheren en nieuwe doelgroepen te bereiken. Bovendien verbind je je collectie makkelijker aan die van anderen, bijvoorbeeld als je ze samen wilt presenteren.

Hoe digitaal is jouw collectie? En hoe zet jij hierin de volgende stap? Om jou als erfgoedprofessional te helpen, ontwikkelde het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) een Zelfscan en Informatieplanner. Met deze handvatten leer je tijdens onze cursus hoe je je digitale collecties zichtbaar, bruikbaar en houdbaar maakt. Je stelt prioriteiten en maakt een concreet actieplan dat voldoet aan de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed. Daarna ben jij klaar voor het digitale tijdperk.

Deze cursus is een combinatie van fysieke en online momenten

  • 29 februari 2024, van 13:00 tot 16:30 Op locatie te Amersfoort
  • 7 maart 2024, van 13:00 tot 16:30 Op locatie te Amersfoort
  • 19 maart 2024, van 13:00 tot 16:30 Op locatie te Amersfoort
  • 2 april 2024, van 13:00 tot 16:30 Op locatie te Amersfoort

Is deze cursus iets voor jou?

Deze cursus is voor erfgoedprofessionals, die (mede)verantwoordelijk zijn voor het digitaliserings- en/of informatiebeleid binnen hun organisatie. In deze cursus zet je theorie om naar praktijk. Je krijgt concrete tips en informatie waar je meteen mee aan de slag kunt in je werk. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten en kost dus wat tijd, maar levert je op de lange termijn ook veel op. Je werkt samen met mensen uit andere organisaties. Zij en je docent vormen een waardevol netwerk. Hier kun je ook na de cursus op terugvallen wanneer je ergens tegenaan loopt of inspiratie wil delen.

Kijk voor meer informatie over het programma en de mogelijkheid voor aanmelden op deze pagina.
https://www.erfgoedacademie.nl/cursusaanbod/digitaal-erfgoed-29-februari-2024

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.