Cursus Erfgoed, Economie en Toerisme

Locatie
• Online

Datum/Tijd
• 06 maart 2024 van 09:30 - 16:30


Wat maakt het erfgoed in jouw omgeving bijzonder? En hoe kan het bijdragen aan het toeristische beleid van je gemeente? In deze cursus leer je hoe je de bijzondere verhalen over het erfgoed deelt. Je ontdekt hoe erfgoed, economie en toerisme elkaar versterken, en hoe jij hier vanuit je werk aan bijdraagt.

Wat je moet weten over deze cursus

Wat is het unieke verhaal van het erfgoed in jouw gemeente? Erfgoed geeft je gemeente een zichtbare identiteit. Maar hoe kunnen inwoners, bedrijven en erfgoedinstellingen samenwerken om dit zo goed mogelijk over het voetlicht te brengen? Dat heeft uiteindelijk niet alleen financiële voordelen, maar creëert ook een prettige en interessante omgeving voor inwoners, bedrijven en bezoekers.

In deze cursus leer je hoe je erfgoed inzet voor het economische en toeristische belang van je gemeente. Je doet dit aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden, zoals de Koloniën van Weldadigheid, in de gemeente Westerveld. Zo krijg je concrete tips en informatie waar je meteen mee aan de slag kunt in je werk.

De cursus is een combinatie van fysieke en online momenten

  • 6 maart 2024, 9:30 tot 16:30 uur op locatie
  • 13 maart 2024, 10:00 tot 12:00 uur online
  • 3 april 2024, 12:00 tot 17:00 uur op locatie

Is de cursus iets voor jou?

Werk jij bij een gemeente of provincie en ben je verantwoordelijk voor erfgoed, recreatie en/of toerisme? Dan is deze cursus iets voor jou. Je bent ook van harte welkom als je werkt bij een museum, adviesbureau voor toerisme, ondernemersvereniging of op een andere manier bij erfgoed betrokken bent.

De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten, waardoor je ruim de tijd krijgt om je te verdiepen in het onderwerp. Verder werk je samen met mensen uit andere organisaties. Zij en je docent vormen een waardevol netwerk. Hier kun je ook na de cursus op terugvallen als je ergens tegenaan loopt of inspiratie wilt delen.

Kijk voor meer informatie over het programma en de mogelijkheid voor aanmelden op deze pagina.
https://www.erfgoedacademie.nl/cursusaanbod/erfgoed-economie-en-toerisme-6-maart-2024

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.