Cursus Erfgoed en financiën

Locatie
Erfgoed Academie

Datum/Tijd
• 05 maart 2024 van 09:00 - 17:00


Zeg je erfgoed? Dan zeg je ook financiering. Die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo is, naast vergunningen, financiering vaak nodig voor het restaureren, verduurzamen en herbestemmen van erfgoed. In deze cursus maak je kennis met financiële mogelijkheden, van subsidies tot aan crowdfunding. En met die kennis kun jij monumenteigenaren nóg beter adviseren.

Wat je moet weten over deze cursus

Erfgoed is een belangrijk onderdeel van onze leefomgeving. Maar om het intact, mooi én toegankelijk te houden, is er, naast vergunningen, ook  heel wat geld nodig. Soms is de eigenaar niet van alle (financiële) mogelijkheden op de hoogte. Dat is waar jij als (financieel) adviseur het verschil kunt maken.

Tijdens deze cursus leer je over het financieren van erfgoed. Wat bepaalt  de financiële waarde van een monument? Welke financieringsmogelijkheden zijn er? En welke subsidies kun je aanvragen? Vervolgens krijg je uitgebreid de tijd om casussen te maken en deze met de docent en andere cursisten te bespreken. Zo leer je je de theorie gelijk in de praktijk te gebruiken. Na deze cursusdag ben je helemaal op de hoogte van alle de financiële mogelijkheden die er op dat moment zijn.

De cursusdag is op 5 maart 2024, 9:00 tot 17:00 uur op Locatie in Amersfoort.

Is de cursus iets voor jou?

Geef jij financieel advies aan eigenaren van monumenten? Of wil je dat graag gaan doen? Dan is deze cursus iets voor jou.

Tijdens deze cursus leer en oefen je gelijktijdig. Zo verzamel je concrete tips en informatie die je in je eigen werk kunt toepassen. Je werkt samen met mensen uit andere organisaties. Deelnemers, je docent en experts vormen een waardevol netwerk. Hier kun je ook na de cursus op terugvallen wanneer je ergens tegenaan loopt of inspiratie wilt delen.

Kijk voor meer informatie over het programma en de mogelijkheid voor aanmelden op deze pagina.
https://www.erfgoedacademie.nl/cursusaanbod/erfgoed-en-financien-5-maart-2024

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.