De instandhouding van een monument staat of valt met de financiering. Subsidie kan zeker helpen, maar zal nooit de totale (restauratie)kosten dekken. In deze cursus zetten we de financiële mogelijkheden voor u op een rij, zodat u uw klant (de eigenaar) nog beter van dienst kunt zijn.
De financiering van een monument is niet altijd gemakkelijk. Zijn er subsidiemogelijkheden en/of financieringsmogelijkheden? Kunnen er meerdere regelingen ‘gestapeld’ worden? Is de eigenaar belastingplichtig en heeft hij fiscale aftrek? Hoe moet de financiering van het restant geregeld worden? Medewerkers van het Restauratiefonds en een fiscaal adviseur helpen u bij het beantwoorden van bovengenoemde vragen.
Welke onderwerpen komen ondermeer aan bod?
– subsidieregelingen overheden
– wat is (fiscaal) onderhoud
– wat is de bronvraag
– wanneer heeft een eigenaar recht op aftrek
– financieringsmogelijkheden Restauratiefonds
– andere financieringsbronnen
– voorbeelden uit de praktijk
– gezamenlijk uitwerken van praktijkcases
Voor wie?
Geeft u (financieel) advies aan eigenaren van monumenten? Dan is de cursus Financïële monumentenzorg(en) zeker iets voor u.
Bent u een startende erfgoedprofessional? Volgt u deze cursus dan in combinatie met de kennismakingscursus Cultureel erfgoed: een kennismaking.
Wanneer?
Dinsdag 11 september 2012 in ‘s Hertogenbosch
Kosten
De kosten voor een cursusdag bedragen Euro 225,00 per persoon.
Dit is inclusief lunch en een jaar lang toegang tot het digitaal naslagwerk (cursusmap online).
Wilt u deelnemen?
Meld u dan aan via het aanmeldformulier. Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u eerst een ontvangstbevestiging per mail. Vervolgens ontvangt u 3 weken voorafgaande de cursusdag de definitieve bevestiging, de factuur, het programma en de routebeschrijving.
Aanmelden cursus
Aanmeldformulier
“Alles draait om de centjes, nu weet ik ook hoe ze omgedraaid moeten worden”
Bron Financiële monumentenzorg(en).
Geef een reactie