Cursus Makelaars: Actualiteiten Monumenten 2023

Locatie
Schiller Theater

Datum/Tijd
• 24 november 2023 van 09:00 - 17:00


Omdat monumenten verkopen of taxeren uitdagend kan zijn, is actuele kennis voor jou als vastgoedprofessional van cruciaal belang!
Deze cursus is tot stand gekomen in samenwerking met NVM en Academie voor Vastgoed.

Tijdens de cursus zal Mariël Kok van Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed jou alles vertellen over wat tegenwoordig mogelijk en toegestaan is op het gebied van monumentrestauratie, -aankoop en -verkoop. Om deze informatie in de praktijk te ervaren, zul je een bezoek brengen aan het oude Tivoli, dat momenteel een uitgebreide restauratie ondergaat.

Daarnaast zal Bernard Leemans twee perspectieven belichten: zowel de waarde van een monument voor een eigenaar als die voor een makelaar. Je zult inzicht krijgen in hoe restauratie de waarde van een monument beïnvloedt en welke aspecten hierbij een rol spelen.

Ook duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij monumenten. Joël Scherrenberg zal verschillende praktijkvoorbeelden presenteren waarin hij erfgoed heeft gewaardeerd en laten zien wat de impact van verduurzaming is op de waarde van monumenten.

Kortom, deze praktische dag op een bijzondere locatie, onder leiding van Hilde van Werven (Erfgoedacademie) en Ina Roeterdink (Restauratiefonds), biedt jou de mogelijkheid om kennis bij te spijkeren en waardevolle inzichten op te doen in de wereld van monumenten. Mis deze unieke kans niet!

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.