Eerste bijeenkomst Platform Klimaat en Erfgoed

Locatie
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Datum/Tijd
• 29 maart 2023 van 14:30 - 18:00


Archeologische resten verdrogen. Monumenten verzakken of beschadigen door storm. Eeuwenoude bomenlanen sterven plotseling af. Kerken overstromen. En onze liefde voor schaatsen (immaterieel erfgoed) kunnen we ook nog nauwelijks beleven. Allemaal gevolgen van klimaatverandering op erfgoed. Maar waar is het debat in het erfgoedveld? Moeten we geen actie ondernemen om ons erfgoed te beschermen? Of tenminste nadenken hoe we omgaan met verlies?

Op 29 maart organiseert Platform Klimaat en Erfgoed een bijeenkomst om het gesprek met elkaar te openen. Tijdens de bijeenkomst staan drie vragen centraal:

  • Wat zijn de gevolgen van klimaatverandering en wat zijn de mogelijke ruimtelijke scenario’s voor Nederland?
  • Hoe maken we de erfgoedsector en de samenleving bewust van deze gevolgen?
  • Hoe gaan we om met verlies en schade aan erfgoed?

Bij elk van deze vragen is een passende spreker gevonden. Daarnaast vertelt het platformbestuur meer over het platform Klimaat en Erfgoed en nemen zij deelnemers mee in hun plannen.

Meld je nu direct gratis aan!

Locatie en tijd
Het platform is te gast bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Amersfoort. Hun kantoor (Smallepad 5) is zeer goed bereikbaar vanaf station Amersfoort. De middag begint om 14:30 met koffie en thee. De borrel start om 17 uur en om 18:00 sluiten de deuren.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.