Erfgoed, een kennismaking

Locatie
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Datum/Tijd
• 05 september 2023 van 09:00 - 13:30


Wat is erfgoed eigenlijk en welke soorten zijn er? Monumenten, archeologie, cultuurlandschap, roerend erfgoed, immaterieel erfgoed en nog veel meer. In deze cursus krijg je inzicht in het huidige erfgoedveld; nationaal en internationaal. Daarnaast krijg je een overzicht van de wet- en regelgeving en brengt die kennis gelijk in de praktijk. Je ontdekt wie de spelers in het veld zijn en we praten je bij over het begrip erfgoedparticipatie. Na deze cursus ken je het belang van erfgoed en heb je een sterke basis om mee verder te gaan.

De cursus bestaat uit meerdere bijeenkomsten

  • dinsdag 5 september 2023 op locatie (st. Joriskerk) te Amersfoort van 09.00 – 13.30 uur
  • dinsdag 12 september 2023 online van 10.00-12.00 en van 13.00-15.00 uur
  • dinsdag 19 september 2023 online van 10.00-12.00 en van 13.00-15.00 uur

Is de cursus iets voor jou?
Deze cursus is voor startende medewerkers, werkzaam bij gemeente, provincie of andere (erfgoed)organisatie, die te maken krijgen met erfgoed. In deze cursus zet je theorie om naar praktijk. Je krijgt concrete tips en informatie waar je meteen mee aan de slag kunt in je werk. De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten en kost dus wat tijd, maar levert je op de lange termijn ook veel op. Je werkt samen met mensen uit andere organisaties. Zij en je docent vormen een waardevol netwerk. Hier kun je ook na de cursus op terugvallen wanneer je ergens tegenaan loopt of inspiratie wil delen.

Meld je nu aan!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.