ErfgoedAcademie: Behoud van monumentale interieurs en interieurensembles

Locatie
Online en op locatie

Datum/Tijd
• 27 oktober 2022 - 08 december 2022 van 12:00 - 17:00


Waardevolle monumentale interieurs en interieurelementen zijn ook het behouden waard. Soms vormt het interieur en de daarin aanwezige objecten zelfs één geheel: een interieurensemble. We komen er steeds meer over te weten.

Alle informatie op een rij

Dit is alles wat je moet weten over deze cursus.

Startdatum:
Locatie: Hilversum
Kosten: € 475,00 (ex. 21% btw)
Doelgroepen:

  • Medewerker gemeente, rijk of provincie
  • Adviseur
Tijdsduur: 4 bijeenkomsten
Docent:Ina Roeterdink

Wat je moet weten over deze cursus

Wat zijn monumentale interieurs en interieurensembles eigenlijk en hoe herken je ze? Hoe relateer je interieurs aan de Erfgoedwet? In deze cursus krijg je inzicht in de voorraad en conditie van monumentale interieurs in jouw regio. Daarnaast krijg je de gelegenheid een concept stappenplan te maken voor gemeentelijk beleid dat je meer inzicht in monumentale interieurs geeft waarmee  je het gesprek met de eigenaar beter kan voeren. Na deze cursus kun je nog beter de waarde van monumentale interieurs en  interieurensembles herkennen en kun je een actieve bijdrage leveren aan het instandhouden van dit erfgoed in je eigen werk- en leefomgeving.

De cursus bestaat uit meerdere bijeenkomsten

  • donderdag 27 oktober van 14.00 – 16.30 uur online
  • dinsdag 8 november van 14.00 – 16.30 uur online
  • donderdag 17 november van 14.00 – 16.30 uur online
  • donderdag 8 december van 12.00 – 17.00 uur op locatie: stadhuis te Hilversum

Is de cursus iets voor jou?

Deze cursus is voor startende vakspecialisten bij gemeenten, provincies en rijksoverheid die te maken krijgt met monumentale interieurs en interieurensembles. In deze cursus maak je een concept stappenplan voor gemeentelijk beleid voor meer inzicht in monumentale interieurs. Dit kun je meenemen in het gesprek met de eigenaar. De cursus bestaat uit 3 online bijeenkomsten en 1 praktijkdag en kost dus wat tijd, maar levert je op de lange termijn ook veel op. Je werkt samen met mensen uit andere organisaties. Zij, je docent en de expert vormen een waardevol netwerk. Hier kun je ook na de cursus op terugvallen wanneer je ergens tegenaan loopt of inspiratie wil delen.

Direct inschrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.